До Окружного адмінсуду Києва надійшов позов про визнання протиправним і скасування результатів електронного аукціону із продажу готелю «Дніпро», що розташований у центрі Києва. Зауважимо, що у липні Фонд держмайна продав його за 1,1 мільярда гривень.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з повідомлення пресслужби суду.

Також позивачка подала заяву про забезпечення позову, в якій просить суд заборонити Фонду держмайна проводити будь-які дії щодо приватизації «Дніпра».

«На її думку, зазначений наказ був прийнятий Фондом держмайна із порушенням норм чинного законодавства, є протиправним та підлягає скасуванню», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що ім’я позивачки наразі не відоме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три «маяки» на березі Дніпра: Як експомічник нардепа Фурсіна зацікавився вітрильним спортом і приватизував майно заводу

Нагадаємо, 15 липня Фонд державного майна України продав готель «Дніпро» за 1 мільярд 111 мільйонів гривень. Аукціон відбувався у декілька раундів через платформу ProZorro.Продажі. Оголошення про приватизацію готелю з’явилося в червні зі стартовою ціною у 81 мільйон гривень.

У червні Фонд держмайна також опублікував оголошення про продаж частини приміщень заводу «Арсенал», що в Печерському районі Києва, загальною площею понад 5 тисяч метрів квадратних. Ідеться про перший поверх виробничих майстерень та підвальне приміщення в одному з виробничих корпусів заводу на вулиці Московській, 8.

Також, як повідомляло «Слідство.Інфо», 17 липня НАБУ оприлюднило аудіозаписи розмов, на яких нібито фігурують голова ОАСКу Павло Вовк, його заступник Євгеній Аблов, ряд суддів та представників Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, інших установ, а також приватних осіб. Вони обговорювали, зокрема, способи вплинути на кадровий склад ВРП та ВККС, свій вплив на Конституційний суд, можливості вирішити судові суперечки в інтересах сторони, яка «проспонсорує» вирішення питання, намір для демонстрації власної сили заборонити ряду представників попередньої влади виїздити за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окружний адмінсуд Києва вирішив, що в дисертації Портнова немає плагіату

Згодом детективи повідомили про підозру Павлу Вовку, Євгенію Аблову та ще 5 суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Останньому ВАКС нещодавно обрав запобіжний захід у цій справі у вигляді особистого зобов’язання.

Зафіксоване в розмовах нібито представників ОАСКу ми детально виклали у статті «За вовчими правилами. Що НАБУ розповіло про Окружний адмінсуд Києва».

Також, як ми повідомляли, один із фрагментів оприлюднених антикорупційним бюро записів стосується журналістки «Слідства.Інфо» Євгенії Моторевської. У березні минулого року вона зробила відеосюжет про святкування заступником голови адмінсуду, скандальним суддею Євгенієм Абловим свого дня народження у столичному ресторані VaBene.

Невдовзі, як ідеться на аудіозаписах НАБУ, Павло Вовк та Євгеній Аблов нібито обговорюють спосіб дізнатись, коли і з ким журналістка спілкувалась телефоном у день народження Аблова та незадовго до нього.