Фонд державного майна України продав на аукціоні готель «Дніпро», розташований у самому центрі Києва, за 1 мільярд 111 мільйонів гривень.

Аукціон здійснювався у декілька раундів через платформу ProZorro.Продажі.

Оголошення про приватизацію готелю з’явилося в червні зі стартовою ціною у 81 мільйон гривень. В аукціоні взяли участь 29 претендентів. За підсумком сьогоднішніх торгів перемогло ТОВ «Смартленд».

Готель «Дніпро» розташований у самому центрі Києва та займає площу майже три тисячі квадратних метрів. Сама будівля площею 13 тисяч квадратних метрів має 186 номерів, приміщення під оренду, паркінг, три конференц-зали, бізнес-центр, два бари й ресторани та SPA-центр.

Зазначимо, що разом із активом «Дніпра» переможець аукціону отримав і його борги: податкові до бюджету, заборгованості кредиторам та щодо заробітної плати персоналу. Погасити їх треба буде протягом трьох місяців, розповідає «Трансперенсі Інтернешнл Україна».

Також новий власник має зберегти «Дніпро» як готель, зберегти його назву й підтримувати категорію закладу на рівні не менше «4 зірок». Також власник зобов’язаний зберегти штат зі 159 працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три «маяки» на березі Дніпра: Як експомічник нардепа Фурсіна зацікавився вітрильним спортом і приватизував майно заводу

Нагадаємо, у червні Фонд держмайна також опублікував оголошення про продаж частини приміщень заводу «Арсенал», що в Печерському районі Києва, загальною площею понад 5 тисяч метрів квадратних. Ідеться про перший поверх виробничих майстерень та підвальне приміщення в одному з виробничих корпусів заводу на вулиці Московській, 8.