Фонд держмайна опублікував оголошення про продаж частини приміщень заводу «Арсенал», що в Печерському районі Києва, загальною площею понад 5 тисяч метрів квадратних.

Як довідалося «Слідство.Інфо», оголошення про приватизацію опублікували на порталі Prozorro.Продажі 4 травня.

Ідеться про перший поверх виробничих майстерень на 3,3 тисячі квадратів та підвальне приміщення на понад 1,9 тисяч квадратів у одному з виробничих корпусів заводу на вулиці Московській, 8.

Як ми з’ясували, Фонд держмайна 13 квітня поточного року включив ці приміщення до переліку об’єктів малої приватизації, які планують продати у 2020 році. Дати аукціону на порталі наразі  не вказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три «маяки» на березі Дніпра: Як експомічник нардепа Фурсіна зацікавився вітрильним спортом і приватизував майно заводу

Раніше, у лютому поточного року, Фонд держмайна включив до об’єктів приватизації інше приміщення заводу «Арсенал» площею понад 2,7 тисяч квадратів. Наразі конкурсу там також не відбулося.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства кілька років тому внесло завод «Арсенал» до переліку об’єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2017-2020 роках.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», колишній голова передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт повинен був забезпечити фінансування для схеми з приватизації оператора телефонного зв’язку «Укртелекому» в інтересах родини Льовочкіних. Журналісти OCCRP отримали у розпорядження електронне листування між Манафортом і Юлією Льовочкіною — сестрою Сергія Льовочкіна, який за президентства Януковича обіймав посаду голови адміністрації президента. У ньому йдеться про те, що Манафорт повинен був за велику винагороду знайти інвесторів для цієї угоди.