За словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, звільненого зі скандалом колишнього очільника Одеського слідчого ізолятора (СІЗО) Володимира Шевченка, який нещодавно знову подався на цю посаду, не будуть повторно призначати.

Про це вона заявила в інтерв’ю “Слідству.Інфо” Тюрми і коронавірус: інтерв’ю із заступницею міністра юстиції”.

“Ну ми не збираємося його призначати. Ми не можемо йому заборонити брати участь у конкурсі. Він рветься: “а раптом пройду”. У нього, напевно, така логіка”, — сказала вона.

Нещодавно наша редакція розповідала про те, що Володимир Шевченко бере участь в конкурсі Міністерства юстиції на зайняття посади начальника Одеського СІЗО та навіть пройшов перший етап конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Як в’язнів Одеського СІЗО “падають з нар”

Шевченка звільнили з посади начальника Одеського слідчого ізолятора 10 лютого цього року за результатами розслідування нашої редакції. Про це особисто заявляв заступник міністра юстиції Віталій Василик. 

Утім, як дізналася “Слідство.Інфо”, уже невдовзі Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції призначило Шевченка інспектором охорони в сусідню, Кіровоградську область.

Також його звинувачують у корупції. За версією правоохоронців, майже шість років тому, коли Шевченко був начальником Ізмаїльського слідчого ізолятора, він вимагав від ув’язненого тисячу доларів. Справа нині слухається в суді.

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про привілейоване становище окремих в’язнів в Одеському СІЗО. У фільмі-розслідуванні “Тюрма можливостей“ журналісти повідомили, що конвоїр ізолятора дозволяв в’язню, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, вільно пересуватися на свободі і зустрічатися з невідомими людьми. Схожа історія, як ми виявили, також відбувалася і з арештантами Київського СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Обвинувачений у вимаганні грошей: що відомо про працівника СІЗО в Одесі, де загинув в’язень

Невдовзі після оприлюднення фільму Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження, а Міністерство юстиції і Державна кримінально-виконавча служба, яким підпорядковуються всі українські тюрми, почали службове розслідування.