На компанію, яка будує водогін за понад 5 мільярдів гривень, який має забезпечити водою Кривий Ріг, подали до суду. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області, яка і замовила це будівництво, вважає, що підрядник не виконує належним чином укладений договір. З компанії хочуть стягнути 9,1 млн грн. Йдеться про ТОВ «Автомагістраль-Південь», яка пов’язана з очільником Одеси Геннадієм Трухановим, її контролює одеський бізнесмен Олександр Бойко. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» 

6 червня 2023 року росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого Кривий Ріг перестав отримувати воду. У водосховище, що наповнювалося через роботу ГЕС, перестала поступати вода. Через це 70% мешканців Криворізького району залишилися без централізованого водопостачання.

Аби вирішити цю проблему Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області 19 липня 2023 року підписала договір з ТОВ «Автомагістраль-Південь» на будівництво магістрального водогону від річки Інгулець до «Південного» водосховища Кривого Рогу. Довжина водогону складає 26,9 км, заявлена потужність обʼєкта — 400 000 куб. м на добу. 

Вартість будівництва цього водогону складає 5,32 мільярда гривень й усі будівельні роботи мають завершитись до кінця 2024 року.

Майже рік ТОВ «Автомагістраль-Південь» будує водогін, але не без проблем. На початку квітня 2024 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області подала до суду на свого підрядника. Там вважають, що компанія не виконує належним чином умови договору. Через це Служба відновлення та розвитку інфраструктури просить стягнути з ТОВ «Автомагістраль-Південь» 9,1 млн грн.

Згідно з інформацією з YouControl, ТОВ «Автомагістраль-Південь» з’явилась на ринку у 2006 році. Компанію заснували Олег Наливанний та Валерій Коротков. Зараз бізнес контролює Олександр Бойко (бізнесмен з оточення одеського мера Геннадія Труханова), а управляє компанією Микола Тимофеєв

«Автомагістраль‑Південь» — фаворит «Укравтодору» впродовж кількох років і найбільший підрядник «Великого будівництва» (програма Зеленського з відновлення, зокрема транспортної інфраструктури). Наприклад, у 2018-2019 роках, за даними видання «Наші гроші», компанія отримала підрядів на 16,3 млрд грн, а в 2020‑му виграла 31% дорожніх тендерів на 30,3 млрд грн.

Читайте також: Лікарня у Кривому Розі купила для військових неякісні аптечки та переплатила 3,4 млн грн, — правоохоронці