Ув’язнений Одеського слідчого ізолятора Теймураз Пейкрішвілі, який фігурував у документальному фільмі-розслідуванні «Тюрма можливостей», отримав вирок за розбій. 

Як ідеться в документі, що опинився в розпорядженні «Слідства.Інфо», чоловікові присудили 11 років позбавлення волі. Утім, відповідно до так званого «закону Савченко», термін його відбування за ґратами буде перераховано: один рік у СІЗО враховуватиметься як два в колонії. Теймураз Пейкрішвілі перебував у Одеському СІЗО із середини грудня 2014 року, тож провів там уже майже п’ять із половиною років. Відтак, коли вирок набуде законної сили, Пейкрішвілі якщо не вийде на волю одразу, то пробуде в колонії лічені дні.

Момент злочину зафіксували камери відеоспостереження

Його спільник, Романі Кахідзе, отримав вирок за вбивство — трохи більше 13 років. Враховуючи проведений в СІЗО час, він може вийти з-за ґрат уже за два з половиною роки. 

Цих людей судили за те, що в грудні 2014-го вони разом з іншими невідомим слідству особами напали на власника обмінних пунктів в Одесі Олександра Чичкалюка. Як встановили правоохоронці, один із нападників завдав йому тяжких ножових поранень і ударом у серце вбив його сина Віталія. Також спільники вкрали в Чичкалюка досить велику суму коштів. Під час нападу Пейкрішвілі мав при собі вогнепальну зброю. 

Олександр Чичкалюк обурений рішенням суду й має намір подати апеляцію.

Бізнесмен Олександр Чичкалюк і його син Віталій, який загинув під час нападу

Восени 2019 року «Слідство.Інфо» випустило фільм-розслідування, в якому показало, що Теймураз Пейкрішвілі користується особливим ставленням в Одеському СІЗО з боку адміністрації. Зокрема, йому дозволяли зустрічатися з рідними й іншими невідомими особами за межами тюрми, отримувати незаконні передачі, які навіть не перевіряли, а також вільно, без наручників і належного конвою, пересуватися на волі. Це відбувалося у місцевій приватній стоматологічній клініці та в дворі біля неї, куди в’язня кілька разів привозили лікувати зуби. 

Із власних джерел «Слідство.Інфо» отримало відеозапис, на якому видно, що схожа на Теймураза Пейкрішвілі людина вільно пересувається на свободі без наручників

Крім того, як з’ясували журналісти, цей арештант міг бути задіяний у схемах адміністрації СІЗО із вимагання з інших в’язнів грошей. Також ми отримали свідчення одного із ув’язнених, який розповів, що Пейкрішвілі має в тюрмі особливий статус. Його називають так званим «смотрящим», тобто неформальним лідером.