Депутат міської ради у Кропивницькому Андрій Табалов декларує, що купив під час війни два годинники, загальна вартість яких складає майже 1 млн грн. Політик каже, що таким чином зберігає гроші під час інфляції. Ще він отримав право користуватись новим авто і купив право на нові торгові марки.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Андрій Табалов зараз чинний депутат Кіровоградської міської ради від партії «НАШ КРАЙ». Він голова цієї депутатської фракції та член постійної комісії міської ради з питань бюджету та податкової політики.

Депутат Андрій Табалов / фото: Latifundist.com

Як пише «Рух ЧЕСНО», який слідкує за політиками та політичним життям в Україні, «Наш край» — це проросійська політична партія, створена переважно з вихідців з «Партії регіонів». Партія зібрала багатьох колишніх політиків-регіоналів, а також місцевих керівників доби Віктора Януковича. «Наш край» неофіційно ще називали «партією мерів», оскільки від неї було обрано чимало міських голів на виборах 2015 року. 

Табалов також відомий бізнесмен. У його деклараціях вказано, що він є засновником чи контролером 13 підприємств, а сам депутат вказує, що працює генеральним  директором у ТОВ «Молочна компанія «Волошкове поле». Чиновник контролює цей бізнес.

Ще у нових деклараціях посадовця можна знайти його нове майно. Наприклад, дорогі годинники. Табалов у 2023 році придбав Rolex за 408,5 тисячі гривень та Patek Philippe за понад пів мільйона гривень.

Ці годинники поповнили колекцію депутата, в яку входять годинник від Richard Mille, Omega та Hublot.

Андрій Табалов у коментарі журналістам «Слідства.Інфо» каже, що купує такі годинники, щоб зберегти гроші під час інфляції й не бачить нічого поганого, щоб робити такі покупки під час війни.

«Податки з доходів сплачую у повному обсязі, тому вважаю, що етично сьогодні багато працювати, чесно заробляти, мати можливість інвестувати та допомагати ЗСУ, що роблю і всіх закликаю», — каже Табалов та стверджує, що благодійні організації його родини надіслали ЗСУ допомоги на 20 млн грн (доповнено).

Золотий годинник від Rolex має і дружина Табалова — Ксенія, він коштує 542,7 тисячі гривень. Ще у неї є два годинники від Chopard. Крім цього у декларації посадовця вказано, що його дружина носить дорогі каблучки, сумочки та шуби.

Жінка має відкритий ФОП, у якого основним видом зайнятості є ресторани, надання послуг мобільного харчування. 

Табалов під час війни отримав право користуватись TOYOTA LAND CRUISER 200. Це право депутату надала пов’язана з ним компанія «К-АВТОТРАНС». Крім цього, у гаражі посадовця стоїть RANGE ROVER SPORT 2019 року випуску за 2,1 млн грн та старенька CHEVROLET Aveo SF69Y, які Табалов купив до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Попередній автомобіль вийшов з ладу. Постала потреба в іншому автомобілі. Це не якесь віпавто, а робочий автомобіль Toyota 2017 року випуску, авто не нове — було у вжитку, і ціна відповідна», — розповідає Табалов журналісту «Слідства.Інфо». 

TOYOTA LAND CRUISER 200

Посадовець під час війни обростає й новими торговими марками. У 2022-2023  роках він отримав право на торговельну марку та знак для товарів і послуг.

«Ці права на торгових марок незначної балансової вартості, поки що маловідомі, необхідні для подальшої економічної діяльності», — каже Табалов.

Табалов не перший рік у політиці. З 2012 по 2014 роки він був народним депутатом від партії «Батьківщина», а з 2016 по 2020 роки обіймав посаду секретаря Міської ради міста Кропивницького.

Табалова ловили на підкупі виборців. За інформацією журналістів, посадовець у 2012 році підкупив 15 людей за 1950 гривень. Людина, яка підкуповувала, брала собі 450 і по 100 гривень роздавала тим, хто віддавав свій голос. Це зафіксували журналісти, був суд, але через розпал виборів Табалов продовжив свою агітацію. 

Тоді у 2012 році разом з Андрієм, до Верховної Ради пройшов і його бізнес-партнер та батько Олександр Табалов. Він теж балотувався від партії «Батьківщина». Навколо цього розгорівся скандал, бо ні Андрій, ні Олександр не планували бути в опозиційній партії «Батьківщина». Через це їх навіть вимагали скласти депутатський мандат, чого Табалови не зробили.

Екснардеп сьомого скликання Олександр Табалов

Також правоохоронці виявили, що компанії пов’язані з Табаловими протягом 2021 року завищили проводили махінації з податковим кредитом, через що державний бюджет недотримав 42,4 млн грн.

Станом на 2020 рік статки Олександра Табалова оцінювали у 110 млн доларів й він займав, за підрахунками Forbs, 81 місце зі 100 найбагатших українців. 

Читайте також: Декларує брендові меблі й ігнорує голосування: чинний депутат КМДА не сплатив у бюджет міста 14,5 млн грн