Дорогий «Краян»: за що судять міського голову Одеси Труханова

Під одним з райсудів Одеси з’явилися ґрати. Їх принесли під будівлю активісти — в такий спосіб вони вимагають справедливого вироку для міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого судять тут. Ідеться про заволодіння понад 90 мільйонами гривень — саме стільки, на думку слідства, переплатила міськрада на чолі з Трухановим за будівлі колишнього заводу «Краян».

Наразі триває фінальний етап суду — дебати. Якщо судді вирішать, що Труханов винний, йому та іншим фігурантам справи загрожує від 7 до 12 років уже за справжніми, а не бутафорськими ґратами. Утім, на думку антикорупційних активістів, це малоймовірно. 

За що судять Геннадія Труханова та в яких справах іще фігурував міський голова Одеси  — розповідає Слідство.Інфо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Прискорений суд» для Геннадія Труханова: хто судить міського голову Одеси

Мер Одеси Геннадій Труханов під час розгляду скарги САП на рішення суду щодо встановлення йому запобіжного заходу — особистої поруки в Апеляційному суді Києва, 26 лютого 2018 р. Ратинський В’ячеслав / УНІАН

Що відомо про суддю, яка скасувала перейменування проспектів Бандери та Шухевича

Суддя, яка скасувала рішення Київської міськради про перейменування проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича, раніше дозволила ексзаступнику голови СБУ Павлові Демчині приховати свої декларації.

Що відомо про суддю Окружного адміністративного суду Києва Олесю Чудак — в матеріалі Слідства.Інфо.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Олеся Чудак. Фото — Центр протидії корупції

«Боїнг», індійський титан і рекордна застава у $125 млн: що відомо про справу Фірташа

Український олігарх Дмитро Фірташ, статки якого оцінюють у мільярди доларів, у вівторок представ перед австрійським судом. Залишав будівлю суду бізнесмен разом зі своїми адвокатами без жодних коментарів — верховний суд Австрії 25 червня вирішив екстрадувати його у США. 

Тепер дата екстрадиції українського бізнесмена залежить лише від підпису міністра юстиції Австрії, який повинен затвердити рішення. У США йому загрожує 80 років позбавлення волі, тобто довічне.

Хто такий Дмитро Фірташ, чому американці правоохоронці добивалися його екстрадиції та до чого тут всесвітньо відома компанія «Боїнг» — розповідає Слідство.Інфо.

Тодішній голова Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Фірташ під час відкриття новозбудованого тепличного комплексу в Синькові (Тернопільська область), 21 вересня 2012 року. УНІАН

«Нові» обличчя СБУ: Баканов призначив заступником посадовця часів Януковича

Одразу після інавгурації Володимир Зеленський зустрівся з фактичним  керівником СБУ Іваном Бакановим. Президент жорстко поговорив зі своїм давнім приятелем і зажадав швидких результатів у боротьбі з корупцією, контрабандою та очищення Служби безпеки. 

Однак події, які нині відбуваються в стінах на Володимирській, ставлять під сумнів справжність намірів нової влади реформувати силовий орган. Зокрема й через одне кадрове призначення, яке відбулося напередодні. 

Уже понад місяць Іван Баканов керує службою, хоча формально він залишається на посаді першого заступника голови й паралельно керівника головного управління «К» СБУ. Саме цей підрозділ повинен викривати корупцію та боротися з організованою злочинністю. Однак управління нажило дурної слави. Його попереднє керівництво не раз фігурувало в найгучніших корупційних скандалах країни.  

Нещодавно своєю правою рукою по боротьбі з корупцією Баканов зробив генерал-майора Анатолія Калюжняка. Про це не повідомляється на офіційному сайті СБУ, однак речниця спецслужби підтвердила це журналістам. 

«Приблизно тиждень тому його призначили заступником начальника управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю», — сказала Олена Гітлянська. 

Журналісти Слідства.Інфо звернули увагу на нескромний спосіб життя високопосадовця, а експерти стверджують, що він підпадає під люстрацію — тобто не може працювати на державній посаді.