Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували кількох жінок з відео та фотозвітів окупантів. Також вдалося встановити імена їхніх загиблих синів та чоловіків. 

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо»: Чоловік в обмін на шубу: як росіяни використали сепаратистських вдів для піару 

На початку лютого у мережі з’явилося відео, на якому пропагандисти роздавали шуби вдовам сепаратистів із Макіївки. Видачею шуб і зйомкою панянок з подарунками займався Євгєній Скріпнік з позивним «Прапор» — соратник Стрєлкова, що позиціонує себе волонтером. 

Одна з жінок на відео, — Ольга Василівна Рафаїлова з Макіївки. У травні 2015 року вона втратила свого сина — «защитника Новороссии» — Алєксєя Рафаїлова з позивним «Раф». Після своєї смерті «Раф» став кимось на кшталт народного героя, про якого знімають сюжети і пишуть тексти.

Через понад 7 років матір отримала шубу за вбитого сина, точніше, просто потримала її в руках. 

Ще одна вдова — Валєрія Вовк.  Її загиблий чоловік — Богдан Грицай — народився у 1995 році у Макіївці, однак ріс у Москві. Ймовірно, тому він узяв собі позивний «Москва».

У вільному доступі журналісти знайшли інтерв’ю Богдана, яке він кілька років тому давав каналу «Царьград TV». У ньому чоловік вихваляє диктатора Путіна та ділиться своїми геополітичними мріями: «Я хочу реально, чтобы Донбасс ушел к России. Дядя Володя — вот такой мужик. Путину привет!».

На опублікованих прибічником Гіркіна фото журналісти впізнали ще одну вдову — Наталю Денисюк-Кудрявцеву, яка, ймовірно, проживає у місті Ясинувата. Її чоловік, Юрій Денисюк із позивним «Гагарін», загинув у вересні 2019-го. 

Зараз в описі профілю Наталі стоїть промовистий статус: «Я самый счастливый человек, мечты сбываются!» — можливо, жінка так радіє подарованій шубі. Адже ще у 2017 на своїй сторінці в «Однокласниках» вона публікувала жарти з натяком на хутряний подарунок.

Ще одна вдова з шубою на знімку — Любов Дмітрієва. На своїй сторінці у «ВКонтакте» жінка розмістила публікацію про загибель 10 березня 2021 року її чоловіка Платона Дмітрієва з позивним «Грек»: «Тяжело принять».