У Малиновському райсуді Одеси під час засідання 23 жовтня семеро обвинувачених у справі щодо бунту у виправній колонії порізали собі вени після того, як суддя ухвалив продовжити їм арешт на ще 60 діб.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Після інциденту обвинуваченим відразу викликали швидку, яка надала їм першу допомогу. Суддя, який розглядає справу, розпорядився в майбутньому перед судовими засіданнями посилити огляд в’язнів.

Як повідомив «Громадському» речник Південного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії Михайло Кондира, обвинувачені могли пронести леза в захисних масках на обличчі. За його словами, один із них проніс половину леза у ніздрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законсервований бунт: чому спалахнула Одеська колонія

Бунт в Одеській виправній колоній відбувся у травні минулого року. Тоді ув’язнені забарикадувалися в житловій зоні тюрми та почали жбурляти в тюремників каміння й арматуру. Постраждали близько 15-ти працівників колонії — двоє із серйозними травмами голови потрапили до лікарні. Розмір матеріальних збитків від бунту досі не встановили.

«Слідство.Інфо» побувало на місці подій невдовзі після заколоту. Тоді у Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання покарань журналістів запевняли, що з ув’язнених ніхто не постраждав, а колонія спалахнула, тому що в’язні нібито хотіли пом’якшення умов утримання. Утім, наша редакція з’ясувала, що заколот у колонії спровокувало саме побиття в’язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюрма можливостей: які привілеї доступні в’язнім в українських СІЗО

Згодом після бунту Міністерство юстиції ініціювало службове розслідування. За його підсумками покарали сімох співробітників колонії та Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, якому підпорядковується ця тюрма. Також працівники Держбюро розслідувань розслідують службову недбалість адміністрації закладу, яка призвела до бунту серед в’язнів.

Наразі в’язниця, де стався бунт, законсервована. У квітні поточного року Миколаївський суд зняв арешт із частини її території.