Адвокат підозрюваного в низці злочинів Вадима Ізотова Ілля Кундіус заявив про зникнення свого підзахисного зі слідчого ізолятора. Нацполіція називає Ізотова кримінальним авторитетом та «наглядачем» за Харківською областю, який роками переховувався від правоохоронців.

Про це Кундіус розповів у коментарі «Слідству.Інфо».

За його словами, напередодні за Ізотова внесли заставу. Адвокати чоловіка приїхали в слідчий ізолятор учора ввечері з документами, які це підтверджують, щоб Ізотова випустили. Та в СІЗО зазначили, що підозрюваного там немає і приймати документи відмовилися.

«Потім нам неофіційно повідомили, що його вивезли зранку (в понеділок, — ред). Про його зникнення ми вже повідомили всі відповідні органи: поліцію, Державне бюро розслідувань, місцевого представника Уповноваженого з прав людини», — сказав адвокат.

Наразі місцезнаходження Вадима Ізотова його адвокатам невідоме. Захисник стверджує, що чоловіка можуть переховувати. Адже сьогодні, 17 листопада, місцевий апеляційний суд розглядатиме скаргу прокурора в цій справі, якою він проситиме обрання Ізотову іншого запобіжного заходу — а саме тримання під вартою без права вийти під заставу. І тому, вважає адвокат, чоловіка можуть утримувати до розгляду скарги прокурора.

«Мого підзахисного мали відпустити ще вчора, але де він — ми не знаємо. Скоро розпочнеться розгляд апеляції й ми не знаємо, чи буде він на засіданні. В суді клопотали про його привід із СІЗО, але відповіді, за моєю інформацією, ще не отримали», — сказав Кундіус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений зі скандалом працівник Одеського СІЗО знову працює в тюремній системі

Вадима Ізотова (місцеві медіа також називають його кличку — «Ізот») підозрюють у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному зберіганні зброї, а також спротиву та погрозах правоохоронцям. За версією слідчих, він влітку 2017 року прибув на своїй автівці Lexus на паркувальний майданчик та за допомогою спеціального пристрою перехопив сигнал автомобільної сигналізації. Таким чином він нібито отримав доступ до автомобіля Mazda, з якого вкрав 25 тисяч доларів.

У лютому наступного року правоохоронці обшукали машину Ізотова, де знайшли та вилучили клинок. Після цього чоловіка оголосили в державний розшук. У березні 2020-го поліцейські помітили автівку Ізотова та почали переслідування. Та чоловік пошкодив автівку правоохоронців і втік.

Затримали його аж у листопаді цього року на території Сумщини. Чоловік переховувався від органів правопорядку майже чотири роки. Минулої п’ятниці Дзержинський райсуд Харківської області обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 440 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, торік у Бориспільській виправній колонії працівники тюрми майже 20 днів не відпускали засудженого, який вже відбув своє покарання. Відпустили його лише після перевірки прокуратури, до якої і звернувся чоловік.