Після травневого бунту в одеській колонії №51 Міністерство юстиції ініціювало службове розслідування. За його підсумками покарали сімох співробітників колонії та Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, якому підпорядковується ця тюрма. 

Про це Слідству.Інфо повідомили в Міністерстві юстиції. 

Бунт у колонії спалахнув 27 травня. Ув’язнені забарикадувалися в житловій зоні тюрми та почали жбурляти в тюремників каміння й арматуру. Постраждало близько 15-ти працівників колонії — двоє з серйозними травмами голови потрапили до лікарні.

За інформацією Мін’юсту, чотирьом працівникам Південної виправної колонії оголосили догани. Також покарали їхнє керівництво — посадовців міжрегіонального управління: двоє з них так само отримали догани, одну людину звільнили. Слідству.Інфо вдалося ідентифікувати кількох покараних держслужбовців. 

З управління звільнили начальника відділу оперативно-розшукової роботи. Також догану отримав начальник управління персоналу. Відповідно до реєстру з деклараціями державних службовців, таку посаду обіймає Леся Сулима. Таке ж покарання отримав начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими.

Серед співробітників колонії догану оголосили першому заступнику начальника з питань безпеки та оперативної роботи Віталію Колбасі. Покарали також іншого заступника начальника тюрми з господарських питань — Ігоря Махова. Виконувач обов’язків заступника начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи й начальник відділу нагляду та безпеки теж отримали догани.

Слідство.Інфо побувало на місці подій невдовзі після заколоту. Тоді в Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання покарань журналістів запевняли, що серед ув’язнених ніхто не постраждав, а колонія спалахнула, тому що ув’язнені нібито хотіли пом’якшення умов утримання. Втім, наша редакція з’ясувала, що заколот у колонії спровокувало саме побиття в’язнів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Законсервований бунт: чому спалахнула одеська колонія»