Вадим Ізотов, про зникнення зі слідчого ізолятора якого раніше повідомляв його адвокат, був перевезений в Олексіївську виправну колонію №25 на Харківщині. 

Про це «Слідству.Інфо» повідомив захисник Ізотова Ілля Кундіус.

Він також зазначив, що Харківський апеляційний суд розглянув скаргу прокурора в справі щодо Вадима Ізотова. Суд призначив Ізотову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

«Задовольнили скаргу прокурора. Скасували заставу, залишили під вартою. Як ми й думали, його ховали від нас до рішення апеляції», — сказав він.

Напередодні Ілля Кундіус повідомив нам, що його підзахисний зник зі слідчого ізолятора. За його словами, вчора за підозрюваного внесли заставу. Відтак, адвокати приїхали до слідчого ізолятора з документами, що підтверджують це, та збиралися забрати свого підзахисного з-під варти. Та в СІЗО їм повідомили, що там Ізотова немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники колонії на Київщині «забули» відпустити засудженого

Згодом адвокату повідомили, що чоловіка нібито переховують — умисно, до розгляду апеляційної скарги прокурора. Вже сьогодні, під час судового засідання захисники дізналися, що Вадима Ізотова відправили до Олексіївської колонії №25. Скаргу прокурора розглядали без підозрюваного.

Вадима Ізотова (місцеві медіа також називають його кличку — «Ізот») підозрюють у крадіжці в особливо великих розмірах, незаконному зберіганні зброї, а також спротиву та погрозах правоохоронцям. За версією слідчих, влітку 2017 року він прибув на своїй автівці Lexus на паркувальний майданчик, та за допомогою спеціального пристрою перехопив сигнал автомобільної сигналізації. Таким чином він нібито отримав доступ до автомобіля Mazda, з якого вкрав 25 тисяч доларів.

У лютому наступного року правоохоронці обшукали машину Ізотова, де знайшли та вилучили клинок. Після цього чоловіка оголосили в державний розшук. У березні 2020-го поліцейські помітили автівку Ізотова та почали переслідування. Однак чоловік пошкодив автівку правоохоронців і втік.

Затримали його аж у листопаді цього року на території Сумщини. Ізотов переховувався від органів правопорядку майже чотири роки. Дзержинський райсуд Харківської області минулої п’ятниці обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення 440 тисяч гривень застави.

Відома жорстокістю колонія

«Слідство.Інфо» вже писало про Олексіївську колонію в матеріалі: «Багаття на тілі: як у Харкові “перевиховують” в’язнів». В’язні називають її «флагманом червоних тюрем» — через жорстке поводження із в’язнями. З метою домогтись від ув’язнених співпраці й подолати їхній опір працівники колонії можуть ставити їх на так звану «розтяжку» — обличчям до стіни, з широко розставленими руками й ногами, періодично б’ючи їх палицями по тілу. Такі тортури можуть тривати днями. Також нам надали фотографії від слідів багаття, які розпалювали просто на тілі в’язня. Усі свідчення редакція «Слідства.Інфо» зафіксувала на відео.

Фото Харківської прокуратури.