Ексзаступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича та юрист Андрій Портнов знову надіслав погрози прокурору Олександру Божку. Він раніше керував провадженням, у якому фігурував експосадовець. 

Зображення нових повідомлень з номера Андрія Портнова від 27 березня є у розпорядженні “Слідства.Інфо”.

“П***р, ти сьогодні програв Верховний Суд. Готуйся до в’язниці”, – написав Портнов прокурору.

Як пояснив “Слідству.Інфо” Олександр Божко, напередодні Верховний Суд відмовив у розгляді скарги у провадженні, у якому фігурував Андрій Портнов. Нагадаємо, на початку 2019-го Печерський суд Києва зобов’язав Божка протягом місяця завершити розслідування у справі Порнова. Зі спливом цього терміну провадження його слід було або закрити, або передати до суду. Прокурор, у свою чергу, намагався отримати роз’яснення цього документа та звертався до апеляційної та касаційної інстанцій. І от, днями, суд остаточно відмовив правоохоронцю. 

Нагадаємо, провадження, у якому фігурував Андрій Портнов, закрили ще влітку минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Кваліфкомісія адвокатів відмовилася покарати Портнова за погрози прокурору

“Слідство.Інфо” раніше розповідало, що троє працівників Генеральної прокуратури неодноразово отримували повідомлення із брутальними образами і погрозами з номера Андрія Портнова.

Зокрема, кілька разів такі повідомлення надходили прокурору Генпрокуратури (нині Офіс генерального прокурора — РЕД.) Олександрові Божку, який керував кримінальним провадженням, де фігурував експосадовець. Наприкінці листопада минулого року Божко поскаржився на дії Андрія Портнова у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області, після чого вкотре отримав повідомлення з погрозами від ексчиновника.

Зазначимо, що раніше розслідування за фактом погроз прокурору від Андрія Портнова вело Державне бюро розслідувань. Усередині листопада минулого року з власних джерел “Слідство.Інфо” дізналося, що в ДБР провадження забрали і передали до Служби безпеки. Наразі в СБУ триває розслідування.

Окрім Божка, схожі погрози були адресовані й у бік колишнього співробітника слідчого Управління спеціальних розслідувань ГПУ та його екскерівника Сергія Горбатюка. Саме ця структура розслідувала події Революції Гідності та діяльність колишніх соратників Віктора Януковича.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.