Ексзаступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича та юрист Андрій Портнов знову погрожував прокурору Олександру Божку, який раніше керував провадженням, у якому фігурував експосадовець.  

Зображення нових повідомлень з номера Андрія Портнова є у розпорядженні “Слідства.Інфо”. 

“Собако дурна, як ти? У рот тупий тебе не ви…ли ще? Ще раз згадаєш моє прізвище, знову в рот в..бу. Повторно. В тупий собачий”, — таке повідомлення надійшло Божку 29 листопада, а скаргу на Портнова він подав напередодні. 

У коментарі “Слідству.Інфо” Божко повідомив, що це сталося після того, як він подав на Портнова скаргу у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області. 

Ця комісія, зокрема, може притягувати до відповідальності адвокатів за дисциплінарні порушення та навіть позбавляти їх посвідчень. “Я сподіваюся, комісія порушить дисциплінарне провадження та притягне Андрія Портнова до відповідальності, оскільки всі законні підстави для цього є”,  — зазначив прокурор. Саме зі своєю скаргою Божко пов’язує отримання нових погроз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Скандальний суддя Сергій Вовк вирішив стягнути з бюджету майже 7 млн грн на користь Портнова

“Слідство.Інфо” раніше розповідало, що щонайменше троє працівників Генеральної прокуратури неодноразово отримували повідомлення із брутальними образами і погрозами з номера Андрія Портнова. 

Окрім прокурора ГПУ Олександра Божка, погрози також надходили до колишнього співробітника слідчого Управління спеціальних розслідувань ГПУ та його екскерівника Сергія Горбатюка. Саме ця структура розслідувала події Революції Гідності та діяльність колишніх соратників Віктора Януковича.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.