Служба безпеки України з листопада 2019 року розслідує кримінальне провадження за фактом погроз ексзаступника голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Портнова на адресу прокурора Олександра Божка.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з відповіді на запит.

“… запитуване вами кримінальне провадження у листопаді 2019 року Генеральною прокуратурою України передано для подальшого розслідування до СБ України”, — йдеться у відповіді Служби безпеки. Більш детальну інформацію щодо провадження у пресслужбі повідомляти не стали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Я тебе в клітці возитиму і показуватиму наче мавпу”: Як Портнов погрожує правоохоронцям”

“Слідство.Інфо” раніше розповідало, що троє працівників Генеральної прокуратури неодноразово отримували повідомлення із брутальними образами і погрозами з номера Андрія Портнова.

Зокрема, кілька разів такі повідомлення надходили прокурору Генпрокуратури (нині Офіс генерального прокурора — РЕД.) Олександрові Божку, який керував кримінальним провадженням, де фігурував експосадовець. Востаннє погрози з номера Портнова йому прийшли наприкінці листопада цього року — після того, як прокурор поскаржився на нього у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури

Зазначимо, що раніше розслідування за фактом погроз прокурору від Андрія Портнова вело Державне бюро розслідувань. Усередині листопада минулого року з власних джерел “Слідство.Інфо” дізналося, що в ДБР провадження забрали і передали до Служби безпеки. Нині в СБУ це підтвердили офіційно.

Окрім Божка, схожі погрози були адресовані й у бік колишнього співробітника слідчого Управління спеціальних розслідувань ГПУ та його екскерівника Сергія Горбатюка. Саме ця структура розслідувала події Революції Гідності та діяльність колишніх соратників Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Генеральна домовленість: Як нинішні посадовці допомагають колишнім у їхніх кримінальних справах 

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.