Офіс Генпрокурора (ОГПУ) передав до суду обвинувальні акти щодо п’ятьох працівників Кагарлицького відділку Нацполіції за обвинуваченнями у катуваннях і зґвалтуванні.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що обвинувачені поліцейські катували та позбавляли волі людей, аби ті зізнавалися у злочинах. Зокрема, у січні цього року троє правоохоронців катували двох осіб, щоб отримати зізнання у вчиненні крадіжок. Людей побили, вивезли в багажнику автомобілів за околицю міста, потім відвезли у відділок. Після чого їх катували з допомогою електричного струму та прикували кайданками до батареї в коридорі до наступного дня.

Також у травні цього року стало відомо про зґвалтування поліцейським 26-річної дівчини прямо у відділку. Відомо, що в службовому приміщенні поліцейських було двоє. Вони застосували до дівчини кайданки, одягнули на неї протигаз і стріляли над головою з табельної зброї. Після цього один із правоохоронців декілька разів її зґвалтував. В ту ніч у приміщенні відділення також був чоловік — йому поламали кістки та погрожували зґвалтуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформована поліція: п’ять гучних злочинів за участі правоохоронців

Як зазначється в повідомленні ОГПУ, керівник Кагарлицького відділення Нацполіції знав про існування такої практики, проте ніяк не реагував на неправомірні дії своїх підлеглих.

Нагадаємо, у травні Офіс генерального прокурора повідомив про завершення досудового розслідування щодо катування чоловіка трьома працівниками краматорської Нацполіції. За версією Держбюро розслідувань, торік у грудні троє працівників Краматорського відділу Нацполіції викликали на допит місцевого жителя. Коли той прибув, його відвели в кабінет, де впродовж п’яти годин над ним жорстоко знущалися. Чоловіка били руками, ногами та гумовими кийками, вимагаючи зізнатись у злочині. Також його душили целофановим пакетом та погрожували електрошокером, попередньо зв’язавши руки та ноги скотчем. У квітні цього року поліцейським вручили підозри та відпустили їх під домашній арешт. Жодного з них не відсторонили.