Державне бюро розслідувань завершило досудове слідство у справі щодо одного з учасників викрадення і вбивства громадського активіста та журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

«За даними слідства, підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка — одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському», — йдеться у повідомленні відомства.

Як з’ясувало «Слідство.Інфо», досудове слідство завершили щодо Володимира Воронкова, який ще донедавна перебував у слідчому ізоляторі. Нещодавно, 2 грудня, суд відпустив його під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю у справі вбивства Сергієнка судитимуть за розголошення таємниці слідства

Всього причетними до викрадення та вбивства Василя Сергієнка називають сімох людей. Двоє із них зараз у розшуку.

Нагадаємо, Василя Сергієнка викрали з його дому на Черкащині 4 квітня 2014 року. Настуного дня його знайшли мертвим у лісі поблизу. Перед тим журналіста катували: на тілі майданівця виявили 19 ножових поранень, його череп, щелепа й ребро були зламані, він мав гематоми й синці. 

У 2017 році Нацполіція затримала ймовірного організатора вбивства. Ним виявився колишній начальник охорони екснардепа від «Партії регіонів» Геннадія Бобова. На переконання громадських активістів, саме Бобов може бути замовником убивства, адже він неодноразово ставав фігурантом матеріалів Сергієнка щодо земельних махінацій.

Сім’я та друзі Сергієнка після його смерті заснували журналістську премію, якою відзначають найкращі матеріали українських розслідувачів.

Улітку цього року судді Городищенського райсуду Черкаської області Людмилі Синиці, яка розглядає справу про вбивство Василя Сергієнка, оголосили підозру в розголошенні даних досудового розслідування. За версією слідства, торік у червні під час слухання справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка суддя розголосила відомості іншого кримінального провадження. Йдеться про клопотання одного з обвинувачених — Віктора Горбенка, який звернувся до слідчого з проханням вжити щодо нього заходи безпеки, оскільки побоюється за своє життя та здоров’я. Невдовзі справу передали до суду.