Офіс Генерального прокурора у наступному році отримає майже на 47% більше державних грошей, ніж цьогоріч: замість 7,9 мільярда — 11,5 мільярда гривень. Востаннє таке різке збільшення фінансування Генпрокуратура мала під керівництвом Юрія Луценка — у 2017 році.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із Facebook-сторінки українського офісу міжнародної антикорупційної організації Transparency International.

Також антикорупційна громадська організація повідомляє, що на роботу Міністерства внутрішніх справ (МВС) у наступному році передбачили 98 мільярдів гривень (на 4,4% більше, ніж цьогоріч). Державне бюро розслідувань (ДБР) отримало в півтора раза «багатший» бюджет — майже 2,5 мільярда гривень. Національне антикорупційне бюро (НАБУ) — близько 1,1 мільярда гривень (на 15,3% більше, ніж цього року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР просить 4,5 млрд грн з бюджету на 2021 рік — це втричі більше, ніж воно отримало цьогоріч

Іще в наступному році має запрацювати новий правоохоронний орган — Бюро економічної безпеки, на роботу якого виділили близько 600 мільйонів гривень.

Графіка Transparency International Ukraine

Графіка Transparency International Ukraine

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Офіс Генерального прокурора відмовив у відкритті кримінального провадження щодо неособистого голосування народним депутатом з Івано-Франківської області Андрієм Іванчуком. Зазначимо, що 5 листопада Іванчук проголосував замість іншого депутата, чим порушив українське законодавство. Порушення статті Кримінального кодексу щодо неособистого голосування народним депутатом передбачає штраф від 51 до 85 тисяч гривень та позбавлення депутатського мандату.

Також ми розповідали, що в проєкті державного бюджету на 2021 рік уряд не врахував пропозицій щодо фінансування судової гілки влади, пропонуючи виділити 15,6 мільярда гривень. За словами голови Ради суддів, для повноцінної роботи судів наступного року потібно ще близько 5 мільярдів — інакше проблеми з відправленням кореспонденції, інтернетом та виплатами працівникам апарату можуть бути ще більшими, ніж цьогоріч. Детальніше про це йдеться у статті «Ні ремонтів, ні доплат, ні поштових марок: чому українські суди залишилися без фінансування».

Головне фото з facebook.com/alexandr.tananakin