Із початку офіційного карантину правоохоронці склали 11,2 тисяч адміністративних протоколів щодо порушення його правил.

Про це «Слідству.Інфо» зазначили у відповіді на запит в Нацполіції.

Найбільше порушень карантину зафіксували у Харківській та Дніпропетровській областях в обох склали по понад 1,7 тисячі адміністративних протоколів. У Києві та Київській області зафіксували 1210 порушень.

Найменше ж адміністративних протоколів за порушення правил карантину правоохоронці зафіксували у Миколаївській (84) та Закарпатській областях (86). Усього ж в Україні склали 11228 адмінпротоколів за порушення правил карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ У Харкові чоловік за зауваження щодо ходіння без маски побив патрульного гілкою

Зазначимо, що 17 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила проект закону, що передбачає штрафи за порушення режиму карантину. Відповідно до нього, закрили заклади громадського харчування та обмежили громадський транспорт. Згодом список заборон розширився: зокрема, заборонили відвідувати парки та дитячі майданчики. Лише 11 травня карантинні заходи послабили: дозволили відкрити парки, сквери, відкрили бібліотеки, музеї, літні майданчики ресторанів тощо.

Зазначимо, у керівництві Офісу президента хочуть закупити 600 тисяч тестів на наявність в організмі коронавірусу, вироблені українським підприємством «Укргентех». Однак жодних угод про закупівлю державою цього товару в публічному доступі не з’явилось. За словами представників виробника, це відбувається тому, що закупівлі оплачують благодійники.