Компанія «ПБС», пов’язана з екснардепом і бізнес-партнером Ігоря Коломойського Олександром Шевченком, цьогоріч отримала підрядів на будівництво доріг у Закарпатській області на суму майже 2,4 мільярда гривень. Із них близько 760 мільйонів — це кошти, які виділили з так званого «ковідного» фонду.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з видання «Наші гроші. Львів».

За ці кошти фірма «ПБС» повинна відремонтувати на Закарпатті понад 64 кілометри доріг. Як зазначає видання, загалом цьогоріч на ремонт доріг у Закарпатській області було підписано контрактів на суму понад 6,1 мільярда гривень. Майже половину від цієї суми, або 2,7 мільярда гривень, Кабінет Міністрів виділив із Фонду боротьби з Covid-19 постановою від 1 липня.

У поточному році «ПБС» із усіх учасників тендерів на Закарпатті отримала дорожніх підрядів на найбільшу суму. Ще майже 3,9 мільярда гривень на ремонт закарпатських доріг дісталося трьом іншим фірмам: «Онур Конструкціон Інтернешнл», «ШБУ-77» та «Техно-Буд-Центр».

Як ми з’ясували, юридично власницею компанії «ПБС» із 2004 року є Іванна Непик. Судячи зі світлин, які вона публікує на своїй Facebook-сторінці, Непик має стосунок до гірськолижного курорту «Буковель». Зокрема, часто вона публікує фото магазину мережі «Sport and Fun у «Буковелі», а також себе на фоні закладу. Також вона часто поширює на своїй сторінці дописи Олександра Шевченка.

 

Зауважимо, що Шевченко раніше офіційно був директором «Буковелю». Також в інтерв’ю журналістам він називав інвесторами гірськолижного курорту себе, Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партію «За майбутнє» профінансувала пов’язана з Коломойським фірма

Крім того, Олександр Шевченко неодноразово публікував на своїй сторінці у Facebook відеоролики з рекламою «ПБС».

За даними аналітичної системи YouControl, з 2015 року компанія «ПБС» отримала державних підрядів на будівництво доріг на суму майже 23 мільярди гривень. Із них 10,6 мільрда — лише в цьому році.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало, що колишня дружина народного депутата та лідера політичної партії «За майбутнє» Ігоря Палиці, з якою він нещодавно поновив стосунки, володіє нерухомістю поблизу гори Монблан у Франції вартістю майже дев’ять мільйонів євро.