У Харкові молодий чоловік, уродженець республіки Гана, після зауваження від патрульних поліцейських щодо пересування без захисної маски під час карантину відламав від дерева гілку та двічі вдарив нею одного з правоохоронців. Чоловікові оголосили підозру та взяли його під цілодобовий домашній арешт.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з ухвали Дзержинського районного суду Харкова від 24 квітня цього року.

Як ідеться в ухвалі, опівдні 22 квітня двоє патрульних поліцейських, проїжджаючи на службовому автомобілі, помітили чоловіка, який ішов вулицею без маски, і вирішили зробити йому зауваження.

Замість виправити порушення, чоловік агресивно відреагував на зауваження й під час словесного конфлікту гучно висловлювався іноземною мовою, запевняють правоохоронці. Згодом, судячи з ухвали, уродженець Гани знайшов дерев’яну гілку, із якою повернувся до працівників поліції та почав нею розмахувати. Потім він двічі вдарив нею патрульного в живіт та в руку, внаслідок чого правоохоронець отримав синець.

Невдовзі у харківському телеграм-каналі @xozaindvora з’явилось відео інциденту:

 

«Громадянин, перебуваючи без медичної маски і лише в штанах, відламав гілку від дерева і, розмахуючи нею, напав на працівника поліції й наніс йому два удари в область тулуба», — наводять в ухвалі свідчення очевидця подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Мийний патруль: як на Івано-Франківщині поліцейські самі миють патрульні машини

Нападника затримали на місці і оголосили йому підозру. Йому інкримінують заподіяння легких тілесних ушкоджень правоохоронцеві під час виконання службових обов’язків. Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Слідчий в суді просив для нападника покарання у вигляді тримання під вартою, утім суд вирішив помістити його під домашній арешт до 20 червня.

Крім того, як ідеться в ухвалі, на громадянина Гани склали адмінпротокол за перебування в громадському місці без маски. За це порушення передбачено від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», у Бориспільській виправній колонії працівники тюрми майже 20 днів не відпускали засудженого, який на той момент уже відбув своє покарання.