Заступника начальника Одеської виправної колонії №14 Вадима Бернацького та одного з оперативних працівників виправного закладу затримали за вимагання в ув’язненого 1,2 тисячі доларів.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з власних джерел у правоохоронних органах.

Вадима Бернацького затримали ввечері 4 жовтня. Операцію здійснювали Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України та Одеською обласною прокуратурою.

Окрім Бернацького, також затримали оперативного працівника Одеської колонії. За інформацією правоохоронців, саме його Бернацький відправив, аби забрати гроші.

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, Бернацький вимагав 1,2 тисячі доларів за підготовку клопотання про умовно-дострокове звільнення ув’язненого з виправного закладу. Ці гроші йому нібито передали родичі арештанта. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпровській тюрмі помер онкохворий в’язень, якому не надали лікування через карантин

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало про привілейоване становище окремих в’язнів в Одеському СІЗО. У фільмі-розслідуванні «Тюрма можливостей» журналісти повідомили, що конвоїр ізолятора дозволяв в’язню, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, вільно пересуватися на свободі і зустрічатися з невідомими людьми. Схожа історія, як ми виявили, також відбувалася і з арештантами Київського СІЗО.

Невдовзі після оприлюднення фільму Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження, а Міністерство юстиції і Державна кримінально-виконавча служба (ДКВС), яким підпорядковуються всі українські тюрми, почали службове розслідування. Згодом ДКВС повідомила про звільнення трьох праівників Одеського СІЗО, про які згадувалося в матеріалі «Слідства.Інфо». Утім, наразі усі троє повернулися на роботу в тюремну систему.