Проєкт повідомлення про підозри голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку й трьом суддям, які надійшли на підпис заступнику генпрокурора, не підкріплений жодним доказом.

Про це написала речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

«До тексту підозри, що надійшла сьогодні о 10:55 до заступника генпрокурора, немає жодного доказу, жодного файлу. Тобто текст не підкріплений фактажем», — сказала Сарган. За її словами, текст підозри отримали тільки зранку 29 липня.

Лариса Сарган додала, що проєкт повідомлення про підозру особисто розгляне  генпрокурор Юрій Луценко у четвер, який з 22 липня перебуває у відпустці.

Як повідомляло Слідство.Інфо, детективи НАБУ спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводили обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. 

Пізніше керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу заявляв, що прокурори підготували повідомлення про підозру керівникові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку й трьом суддям за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) й ухваленні неправосудних рішень. Повідомлення про підозру повинен затвердити генеральний прокурор або його заступник.

Окружний адмінсуд Києва заборонив голові ВККС Сергію Козьякову виконувати обов’язки 15 травня. Причиною нібито стало те, що в Козьякова закінчився термін повноважень на цій посаді. Згідно з тим же рішенням суду, закінчилися повноваження й у члена ВККС Станіслава Щотки.

Раніше саме Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також 20 грудня 2018 року визнав звільнення ректорки НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової незаконним.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Євген Аблов пізніше поскаржився на допис у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Пост стосувався саме ухвали судді про поновлення на посаді ректорки НМУ Богомольця Катерини Амосової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор

Згодом Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Також троє суддів Окружного адмінсуду — Ігор Качур, Володимир Келеберда, Віталій Амельохін — ухвалили рішення, згідно з яким націоналізація ПриватБанку визнана незаконною. Один з них називав війну на Донбасі «громадянською», другий — фіктивно розлучався з дружиною, а третій отримав у власне користування службову квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто скасував націоналізацію ПриватБанку