Колишній перший заступник начальника волинської міліції Михайло Руденко, якого восени 2014 року звільнили з органів внутрішніх справ на підставі закону «Про очищення влади», поновився на посаді. Також йому тепер мають виплатити понад 630 тисяч гривень компенсації.

Таке рішення, як повідомляє місцеве видання «Сила правди», ухвалив Волинський окружний адміністративний суд 14 квітня цього року.

За даними медіа, під час Революції Гідності Руденко обіймав посаду першого заступника начальника волинської міліції, а також начальника слідчого управління. Після зміни влади Руденка призначили на керівну посаду в міліції на Житомирщині, а в листопаді 2014-го звільнили через люстрацію.

Руденка звинувачували в репресіях проти активістів Євромайдану. Зокрема, в лютому 2014 року на той час заступник голови Волинської обласної ради, а нині народний депутат Ігор Гузь заявляв, що Михайло Руденко особисто відкривав кримінальні провадження проти протестувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національна поліція купила медалей майже на 6 мільйонів гривень

Утім, колегія суддів вирішила, що представники державних органів, звільняючи Руденка, не довели його безпосереднього сприяння узурпації влади Віктором Януковичем.

Відтак, суд поновив Михайла Руденка на посаді і стягнув на його користь понад 630 тисяч гривень за час вимушеного прогулу. Водночас, як зауважує видання, нині такої посади, яку обіймав Руденко у 2014 році, не існує, а юридична особа управління МВС — в стані припинення.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», сім’я очільника прокуратури Києва Сергія Юлдашева, який поновився на посаді цього року після люстрації, протягом останніх років купила сім квартир у престижних житлових комплексах Києва та Дніпра, а також кілька нових автомобілів, які в сумі коштують щонайменше два мільйони доларів. Невдовзі після поновлення Юлдашева зняли з посади.

Фото Руденка — з сайту p-p.com.ua.