Керівника прокуратури міста Києва Сергія Юлдашева, який нещодавно поновився на посаді після люстрації через суд, зняли з посади. 

Про це “Слідству.Інфо” повідомила новопризначена генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

З її слів, наказ про його призначення скасували, утім, поки що він залишається працювати в структурі. “Наступне кадрове питання щодо нього вже визначатиме т.в.о. (тимчасовий виконувач обов’язків прокурора міста Києва — РЕД.) протягом місяця”, — зазначила очільниця Офісу генерального прокурора.

Керувати прокуратурою, повідомила Венедіктова, тепер буде людина, яка “підніметься по ієрархії”.  Станом на зараз першим заступником прокурора міста Києва є Євген Стояновський. Вочевидь, він і очолить відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Батько поновленого керівника прокуратури Києва став помічником Рената Кузьміна

Зазначимо, що Сергій Юлдашев був звільнений з органів прокуратури відповідно до Закону “Про очищення влади” у 2015 році. Оскільки він обіймав керівні посади за часів президентства Віктора Януковича. Проте Юлдашев майже одразу звернувся до суду, виграв його, а відтак — нещодавно поновився в керівному кріслі.

Як з’ясувало “Слідство.Інфо”, сім’я Юлдашева має неабиякі статки. Про це йшлося у блозі “Таємниці слідства”. Так, протягом лише останніх років вона купила сім квартир у престижних житлових комплексах Києва та Дніпра, а також кілька нових автомобілів, які в сумі коштують щонайменше два мільйони доларів.