Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що проживає в одному будинку з ексзаступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі та помічницею Президента Марією Будановою.

Про це він розповів у коментарі виданню Bihus.Info.

«Я там не живу, а тимчасово проживаю, оскільки зараз в моїй квартирі робиться ремонт, а Гогілашвілі є моїм другом. Я цього ніколи не приховував. І він запропонував мені на певний період пожити у нього», — сказав Буданов. Також він додав, що знайомий з Олександром Гогілашвілі «приблизно два з половиною роки — три». Тобто, приблизно з моменту призначення Гогілашвілі на посаду в МВС.

Окрім того, Буданов зауважив, що йому відома особа В’ячеслава Стрелковського, родина якого є власником маєтку, де проживає родина Левченко-Гогілашвілі. «Мені відома ця особа. Публічно я, чесно кажучи, не дуже пам’ятаю, в чому його звинувачували. Проте цю особу пов’язують з незаконним обігом готівки, обналом», — сказав він.

Нагадаємо, що «Слідство.Інфо» у розслідуванні «Дружочки» розповіло про те, як Левченко Гогілашвілі і Буданов мешкають в приватному будинку під Києвом, який належить родині бізнесменів Діани та В’ячеслава Стрелковських. Компанії з орбіти Стрелковських фігурують у десятках проваджень щодо схем ухилення від сплати податків. Журналісти також зʼясували, що разом із фірмами з орбіти Стрелковських в цих провадженнях фігурували представники великого бізнесу — компанії із групи ДТЕК олігарха Ріната Ахметова, мережі супермаркетів «Сільпо» (Fozzy Group), АЗС WOG, оператора мобільного звʼязку «Київстар». 

Як йдеться у матеріалі, Гогілашвілі ймовірно має діючий паспорт громадянина Російської Федераці. Як зауважили журналісти, таке спільне проживання керівника української військової розвідки з Гогілашвілі може становити загрозу для національної безпеки України.

На запит «Слідства.Інфо» щодо спільного проживання керівника розвідки з ймовірним громадянином країни-агресора у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони на момент публікації матеріалу не відповіли.