Сім’я очільника прокуратури Києва Сергія Юлдашева, який нещодавно поновився на посаді, протягом останніх років купила сім квартир у престижних житлових комплексах Києва та Дніпра, а також кілька нових автомобілів, які в сумі коштують щонайменше два мільйони доларів.

Про це йдеться у новому блозі “Таємниці Слідства”.

Зокрема, сам Юлдашев у 2018 році придбав одразу три квартири в одному з найдорожчих житлових комплексів столиці PecherSky, де вартість квадратного метра складає від трьох до шести тисяч доларів. Відтак, в середньому ці апартаменти коштують близько мільйона доларів.

Того ж року він придбав квартиру у престижному комплексі в центрі Дніпрі на майже 120 квадратів, вартість якої коливається від 150 до 170 тисяч доларів. Примітно, що в Дніпрі Юлдашев тривалий час жив та працював у місцевій прокуратурі.

Після звільнення нова нерухомість з’явилася у родичів посадовця. Зокрема, у 2015 році квартиру на майже 90 квадратів у новобудові придбав його батько, який є науковцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Батько поновленого керівника прокуратури Києва став помічником Рената Кузьміна

Одразу після розлучення у тому ж 2015 році нову квартиру на 122 квадрати поблизу центру столиці, яка нині вартує щонайменше 150 тисяч доларів, купила колишня дружина прокурора — Альона Юлдашева. Вона офіційно не має бізнесу, який міг би пояснити високі статки.

Найбільша квартира, якою володіють родичі прокурора, оформлена на його маму — Ірину Юлдашеву. Це апартаменти на 242 квадратних метри у столичній новобудові. Там же їй належить п’ять паркомісць. Сумарна вартість майна в цьому комплексі складає приблизно пів мільйона доларів. Примітно, що мати Юлдашева придбала цю нерухомість одразу після першого призначення сина на посаду прокурора Києва у 2014 році. Згодом Сергій Юлдашев зазначав її місцем свого проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Прокуратура Києва не дорахувалася понад 270 тисяч арештованих доларів — винних нема

Також у 2015 році, після звільнення сина з прокуратури, Ірина Юлдашева позичила жительці Дніпра понад мільйон доларів, а та, у свою чергу, передала їй в іпотеку кілька коштовних об’єктів нерухомості у Дніпрі — квартиру на 160 квадратів та нежитлові приміщення в історичному центрі міста. Офіційно бізнесом мати прокурора почала займатися лише з 2018 року.

Крім того, сім’я прокурора володіє елітним автопарком. Мама Юлдашева у 2019 році придбала новий електромобіль Audi, вартість якого стартує від 90 тисяч доларів. Сам Юлдашев у 2018 році він купив новий Mercedes Benz, а через рік —  мотоцикл італійської марки Ducati.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Як заступник голови ДБР Януковича не захищав

У 2018-2019 роках Сергій Юлдашев був співзасновником двох компаній, які спеціалізуються на нерухомості. Проте з кінця минулого року він уже не володіє фірмами. Сам прокурор відмовився пояснювати “Слідству.Інфо” походження коштів своєї родини і зазначив, що незабаром подасть декларацію.

Наприкінці березня прокурор Юлдашев має пройти планову атестацію, яка відбувається в межах реформи прокуратури.

Як раніше розповідало “Слідство.Інфо”, посадовець прокуратури Київської області “зливав” “королю контрабанди” Вадиму Альперіну інформацію про слідчі дії. У розпорядженні журналістів опинилася так звана “чорна бухгалтерія” Альперіна, у якій фігурував посадовець прокуратури Сергій Красножон.