Журналісти отримали відео з камери спостереження, яка зафіксувала вбивство 34-річного добровольця Олексія Щербини посеред дня у дворі київської багатоповерхівки.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо»: «Люди з кримінальним минулим: нові деталі вбивства військового у Києві».

Нагадаємо, що добровольця Олексія Щербину застрелили 21 жовтня цього року. Згодом поліція затримала трьох чоловіків, причетних до інциденту. Cуд відправив їх під варту на два місяці без права на заставу.

У розпорядженні «Слідства.Інфо» опинилося відео з розташованої на багатоповерхівці камери спостереження, яка зафіксувала вбивство. На записі чітко видно, що бійку спровокувала група з трьох чоловіків. Зокрема, один із них підійшов до Щербини і вдарив його в обличчя. Відразу після цього до побиття долучилися й інші двоє.

Зрештою, на відео зафіксовано момент, як доброволець падає біля свого автомобіля. Імовірно, після пострілу одного з нападників.

Деякі додаткові деталі вбивства «Слідству.Інфо» розповів командир добровольчого формування і товариш Щербини Всеволод Терентьєв: «У нього вибили телефон. Наскільки я зрозумів, він вже так трохи від них відбиватися почав, відійшов у сторону і після цього дістав пістолет, у нього є травматичний пістолет. Він дістав травматичний пістолет і почав уже стріляти. Вони ніби розбіглися, але повернулися і почали його розстрілювати».

За даними поліції, смертельний постріл зробив 26-річний киянин Вячеслав Вільцанюк. Під час затримання у нього знайшли дозвіл на карабін Tsvirkoon S, виданий поліцією Дніпропетровщини. Саму ж гвинтівку виявили в салоні автомобіля Lexus, яким користувалися нападники.

Як з’ясувало «Слідство.Інфо», разом з Вільцанюком на добровольця напали 23-річний мешканець Київщини Ігор Котирло та 40-річний вихідець із села Спаське на Дніпропетровщині Леонід Ігнатенко. Саме останній, судячи з камери спостереження, першим вдарив Щербину. Усі троє нападників, за даними журналістів, мають кримінальне минуле.