Київський райсуд Одеси засудив до випробувального терміну активіста терористичної організації «ДНР», який регулярно поширював у соцмережі заклики до підтримки псевдореспублік та утворення так званої «Новоросії».

Про це йдеться у вироку суду від 16 жовтня, передає «Ізбірком».

Спочатку чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна, однак від відбуття покарання звільнили — з випробувальним строком на три роки. Протягом цього часу чоловік має періодично з’являтися в органи пробації для реєстрації та повідомляти їх, якщо він змінює місце проживання.

Відповідно до вироку, починаючи з січня 2014 року чоловік через соцмережі «Вконтакте» та «Одноклассники» поширював інформацію, що українська влада нібито проводить політику «на знищення представників російської національності». Відтак, він закликав на своїй сторінці жителів Одещини до підтримки мешканців східних регіонів, які приєдналися до незаконних воєнізованих загонів, та створення на території України так званої «Новоросії». Також він неодноразово розміщував різні заклики до підтримки псевдореспубліки «ДНР», зокрема фінансової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми готові йти до Путіна»: обвинувачена в сепаратизмі Штепа хоче знову бути мером Слов’янська

«Слідство.Інфо» дізналося, що засудженого звати Сергій Белоус, зараз йому 51 рік, чоловік працював зварювальником. Ми знайшли його сторінки у соцмережах — ось деякі з його дописів, що є у відкритому доступі.

У судовому засіданні Белоус повністю визнав свою вину та зазначив, що розкаюється і «не має намір вчиняти злочинів». При ухваленні вироку суддя також взяв до уваги, що на утриманні в чоловіка є хвора тітка.

Нагадаємо, торік Київський райсуд Харкова присудив п’ятьом учасникам штурму будівлі Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 року іспитові строки.