Київський райсуд Харкова присудив п’ятьом учасникам штурму будівлі Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 року іспитові строки. 

Про це Слідство.Інфо дізналося з вироку суду.

Увечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обладміністрації. Правоохоронці звільнили ОДА 8 квітня. Під час антитерористичної операції вони затримали більш ніж 60 людей. 

Засуджені не визнавали свою винуватість і просили їх виправдати. За їхніми словами, до будівлі Харківської ОДА вони потрапили, «до вбиральні» або «щоб запобігти провокаціям та захистити будівлю». А один із засуджених не визнав, що заходив усередину.

Суд визнав їх винуватими в організації масових заворушень і захопленні будівлі та присудив по 5 років позбавлення волі. Однак судді також вирішили, що для обвинувачених достатнім буде покарання «без ізоляції від суспільства». Відтак вони отримали випробувальні (іспитові) строки — від 1 до 3 років. Упродовж цього часу вони зобов’язані періодично приходити на реєстрацію й повідомляти про зміну місця проживання.

Також суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тисяч гривень), Харківської облради (майже 12 тисяч гривень), Академії внутрішніх військ (21 тисяча гривень) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства Держпром (майже 3,5 мільйони гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Темна справа» Гриняка: як генерал Нацгвардії координував розгін майданівців