На відео, у якому жінкам вбитих бійців окупованого Донбасу роздають шуби, була присутня масовка. Про те, що далеко не всі жінки з ролику — вдови, «Слідству.Інфо» розповіла одна з учасниць дійства. 

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо»: Чоловік в обмін на шубу: як росіяни використали сепаратистських вдів для піару.

За декілька днів після публікації відео одна з жінок написала в проросійському телеграм-каналі, що шуби після зйомки забрали. Журналісти розшукали авторку цих повідомлень — Валентину — і у месенджері представилися їй клієнтським відділом компанії «СобольЛакшері», яка, ймовірно, передала хутряні подарунки. 

У листуванні жінка зізнається, що вона насправді зовсім не вдова — її просто попросили знятися у відео. 

«Я-то понимаю, когда у меня отобрали, я ведь не вдова, а вот за других женщин обидно. Меня попросили сняться для ролика, мол больше вдов найти не смогли, а шубы нужно было использовать. Но забрали шубы и у настоящих вдов», — жаліється Валя.

Частина діалогу з жінкою

Крім того, жінка пише, що зараз на неї чиниться великий тиск і що вона не знає, кому може довіряти. У діалозі Валя жаліється та розповідає шокуючі деталі роздачі хутряної гуманітарки: «На моих глазах забрали у 4-х. У других, похоже, тоже, но позже, я точно не знаю. И вдов там было 5 или 6 — все остальное массовка. Шубы обещали оставить».

Контактами інших постраждалих Валя ділитися не захотіла, натомість порадила звернутися до дружини Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, яка, власне, і займалася організацією доставки «подарунків». Також жінка висловила припущення, що могло бути декілька роздач шуб, і додала, що на місці двом жінкам не вистачило верхнього одягу, тому вони не з’явилися у кадрі. 

Тим часом, дружина Гіркіна — Мирослава Регінська — на своїй сторінці у «ВКонтакті» продовжувала публікувати фото жінок з шубами, яких не було на відео. Можливо, не всіх, кому видали шуби, фільмували для пропагандистського відео. 

Пізніше Валентина написала клієнтському відділу «СобольЛакшері», що їй повернули шубу і навіть подарували квіти.