Національний провайдер з аеронавігації «Украерорух» у позові до Господарського суду Києва намагається стягнути з авіакомпанії SkyUp майже 40 мільйонів гривень. Ця сума начебто накопичилася через несплату перевізником за послуги з аеронавігаційного обслуговування (АНО) у 2020 році.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з ухвали від 30 листопада.

Як ідеться в судовому документі, «Украерорух» заявив вимогу на сплату перевізником 38,5 мільйона гривень боргу та майже 1,5 мільйона гривень пені, інфляційних втрат та інших грошових зобов’язань. У держпідприємстві заявляють, що «відповідач несвоєчасно та не в повному обсязі розрахувався за надані послуги» відповідно до договору за 2020 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як МАУ «грає в наперстки» з державою

30 листопада Господарський суд Києва ухвалив відкрити провадження у цій справі та викликав учасників для участі у судовому засіданні. Воно має відбутися 22 грудня.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», станом березень 2020 року авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», одним із бенефіціарів якої вважають бізнесмена Ігоря Коломойського, заборгувала «Украероруху» 1,2 мільярда гривень. Це — третина річного доходу держпідприємства за надані послуги.

Фото з сайту TAL Aviation.