У Бориспільській виправній колонії працівники тюрми майже 20 днів не відпускали засудженого, який вже відбув своє покарання.

Про це повідомила Прокуратура Київської області.

Як ідеться в повідомленні, засуджений повідомив правоохоронцям, що термін його покарання закінчився ще 9 листопада. Одна у прокуратурі зазначають, що керівництво колонії відпустило його лише після перевірки.

Відтак, з 27 листопада  у Бориспільській колонії розпочали службове розслідування. Воно має встановити, хто саме “забув” відпустити засудженого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’язні з інвалідністю Софіївської колонії не отримують пенсій і самі майструють собі милиці

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало, що конвоїри київського та одеського ізоляторів дозволяють в’язням, обвинуваченим в особливо тяжких злочинах, вільно пересуватися на свободі і зустрічатися з невідомими людьми. Про це журналісти повідомили у фільмі-розслідування “Тюрма можливостей”.

Невдовзі після оприлюднення фільму Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження, а Міністерство юстиції і Державна кримінально-виконавча служба, якій підпорядковуються всі українські тюрми, почали службове розслідування. Нещодавно “Слідству.Інфо” повідомили, що за результатами цієї перевірки уже почалися звільнення. Так, посади позбавили конвоїра Одеського СІЗО Олександра Торзюка. Як з’ясували журналісти, він дозволяв в’язню гуляти на волі, зустрічатися із невідомими поза межами ізолятора, користуватися мобільним телефоном та отримувати незаконні передачі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюрма можливостей: які привілеї доступні в’язням в українських СІЗО