Кабінет Міністрів виділив понад 2,7 мільярда гривень Міністерству внутрішніх справ на доплати працівникам у зв’язку з коронавірусом. Більшість із цієї суми дістанеться поліцейським.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з телеграм-каналу депутата Олексія Гончаренка. Цю інформацію нам також підтвердили в Уряді.

Рішення ухвалили на засіданні Кабміну сьогодні, 10 червня. Кошти виділено з фонду боротьби з COVID-19. Як ідеться в постанові, з цієї суми планують здійснювати доплати під час карантину працівникам Нацполіції, військовослужбовцям Нацгвардії та Держприкордонслужби, співробітникам Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також медикам, які працюють в структурі МВС.

Понад 80 відсотків із загальної суми, або майже 2,25 мільярда гривень, дістанеться поліцейським. 171 мільйон гривень — апарату МВС, 125 мільйонів — нацгвардійцям, майже 104 мільйони — прикордонникам, 51 мільйон — надзвичайникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформована поліція: п’ять гучних злочинів за участі правоохоронців

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо» з посиланням на дані Рахункової палати Україи, Національна поліція та Міністерство внутрішніх справ (МВС) закупили товарів для боротьби з коронавірусом на суму майже 256 мільйонів гривень, посівши перше й третє місце у рейтингу найбільших платників за цим показником. Водночас Національна служба здоров’я України витратила на закупівлі під COVID-19 удвічі менше коштів.

Також «Слідство.Інфо» повідомляло, що у квітні поточного року Центральна поліклініка МВС закупила на майже дев’ять із половиною мільйонів гривень дві тисячі багаторазових масок-респіраторів вартістю понад чотири тисячі гривень за кожну. Постачальником без конкурсу обрали казенне об’єднання «Форт», яке входить до структури МВС. Наступного місяця Нацполіція закупила у «Форту» 1800 ідентичних масок вже на 700 гривень дорожче. У МВС зміну вартості пояснили підвищенням закупівельної ціни та здорожчанням логістичних послуг.

Крім того, як ми розповідали, МВС вирішило реконструювати будинок, який розміщується в центрі Києва, неподалік від Офісу Президента і який донедавна використовували як готель. На це планують витратити понад 37 мільйонів гривень.