Національна поліція та Міністерство внутрішніх справ (МВС) закупили товарів для боротьби з коронавірусом на суму майже 256 мільйонів гривень, посівши перше й третє місце у рейтингу найбільших платників за цим показником. При цьому Національна служба здоров’я України витратила на закупівлі під COVID-19 удвічі менше коштів.

Про це «Слідство.Інфо» дізналось із бази даних, складеної Рахунковою палатою України. Дані базуються на інформації про платежі, які державні замовники провели через Державну казначейську службу. Загалом, відповідно до цих даних, із початку березня по 15 травня держзамовники витратили на боротьбу з коронавірусом майже 1,8 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацполіція продовжує віддавати мільйони фігуранту свого розслідування

П’ята частина з цієї суми розподілилась між трьома замовниками. Найбільше коштів — понад 134 мільйони гривень — витратив Центр обслуговування підрозділів Національної поліції. Ще 124 мільйони гривень перерахувала через казначейство Національна служба здоров’я, яка закуповує товари для медичних закладів. І майже 121,5 мільйона гривень у межах боротьби з коронавірусом заплатив Центральний госпіталь МВС.

На четвертому місці опинився департамент охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, який провів через казначейство платежів на суму 32 мільйони гривень, на п’ятому — Департамент фінансів та бюджету Луцької міської ради із 30,8 млн грн.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Центральна поліклініка МВС у межах протидії поширенню COVID-19 закупила дві тисячі респіраторів вартістю понад чотири тисячі гривень за одиницю. Сума угоди — майже дев’ять з половиною мільйонів гривень. Постачальником без конкурсу обрали казенне об’єднання «Форт», яке входить до структури МВС.