Міністерство внутрішніх справ України планує реконструювати будинок, який знаходиться в центрі Києва, неподалік від Офісу Президента і який донедавна використовували як готель. На це планують витратити 43 мільйони гривень.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з порталу публічних закупівель ProZorro.

Ідеться про будівлю на вулиці Шовковична. За даними Google-карт, до Офісу Президента від неї — 650 метрів, до основного приміщення МВС на вулиці Богомольця — 550 метрів. Оголошення опублікували наприкінці минулого тижня, початок аукціону заплановано на 26 травня. Замовником робіт виступає Центр обслуговування підрозділів МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ розслідує державну зраду та розкрадання коштів на підприємстві МВС

Реконструкція передбачає загальнобудівельні роботи, монтаж водопроводу та опалення, вентиляційної та протипожежної систем, встановлення електричного обладнання та освітлення, а також монтаж ліфтів та придбання меблів. Згідно з тендерною документацію, ці роботи підрядник повинен завершити протягом року — до кінця червня 2021-го.

Готель МВС на вулиці Шовковична 40/7 у Києві. Фото Wikipedia.org

Протягом кількох десятиліть будівлю на Шовковичній використовували як готель, опікувалось нею держпідприємство в структурі МВС. Утім, за даними державного реєстру юридичних осіб, у 2018 році почали ліквідацію цього підприємства. Сьогодні, коли “Слідство.Інфо” намагалось зв’язатись із представниками готелю за номерами контактних телефонів – слухавки ніхто не взяв.

Як ідеться в тендерній документації до цієї закупівлі, будівлю планують використовувати для тимчасового проживання, а також для роботи підрозділів МВС.

Раніше «Слідство.Інфо» розповідало про те, що Центральна поліклініка МВС у межах протидії поширенню COVID-19 закупила дві тисячі респіраторів вартістю понад чотири тисячі гривень за одиницю. Сума угоди — майже дев’ять із половиною мільйонів гривень. Постачальником без конкурсу обрали казенне об’єднання «Форт», яке підпорядковується МВС.