Державний Ощадбанк віддасть 164,01 мільйони гривень компанії «Навігатор Систем». Її власнику раніше належала фірма, яка, на думку поліції, разом зі службовцями цього ж банку раніше організувала схему заволодіння бюджетними грошима.

Укладений договір уже опубліковано на сайті ProZorro.

За ці кошти державному банку мають поставити два комплекти систем збереження даних із гарантією на півтора роки.

Створеною в березні 2019 року столичною фірмою «Навігатор Систем» володіє та керує киянин Сергій Красношапка. За даними системи YouControl, раніше він був співзасновником у фірмі «Навігатор Корпорейшн». Вона фігурує, зокрема, у розслідуванні правоохоронців щодо можливого продажу обладнання Ощадбанку за завищеними цінами.

За версією правоохоронців, упродовж 2016-2019 років службовці Ощадбанку під час закупівель послуг системних адміністраторів та серверного обладнання надавали перевагу фірмам, які суттєво завищували ціни. Потім, на думку правоохоронців, ці фірми переводили отримані гроші в готівку, частина якої діставалася працівникам Ощадбанку. У згаданому провадженні фігурує, зокрема, компанія «Навігатор Корпорейшн», яка колись частково належала Красношапці. Зараз справу розслідують слідчі Державного бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ощадбанк замовив обладнання на понад 60 млн грн фігуранту справи про привласнення грошей

Зазначимо, раніше Ощадбанк вже укладав договори з компанією «Навігатор Систем» Красношапки. Зокрема, у січні цього року банк замовив у них серверне обладнання на близько 45 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що майно, яке за минулих власників Приватбанк отримав у заставу за 17 мільярдів доларів, у реальності виявились учетверо дешевшими. Чимало з них — нафтобази, які тепер уже державний Приватбанк роками не може продати.