За словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, Міністерство юстиції з квітня заробило на запровадженні експериментального проєкту з запровадження платних камер слідчих ізоляторах 763 тисячі гривень. У Київському СІЗО всі такі місця наразі зайнято.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

За словами заступниці Міністра юстиції, загалом у проєкті бере участь 21 слідчий ізолятор. Так, Хмельницький СІЗО вже заробив на цій послузі 24 550 грн, Чернівецький – 7 524 грн. А Київському СІЗО, де наразі зайнято всі платні камери, експеримент приніс 488 тисяч гривень. Усі ці гроші пішли на покращення житлових умов у безкоштовних камерах для арештантів.

Інфографіка Міністерства юстиції

Також, за словами Висоцької, на продажі  подарункових сертифікатів на користування платними камерами мінстерство заробило понад 35 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюрми і коронавірус: інтерв’ю із заступницею міністра юстиції

Нагадаємо, напередодні Кабінет Міністрів підтримав проєкт щодо створення платних камер із покращеними умовами для утриманців слідчих ізоляторів. За гроші від сплати за камери планують ремонтувати інші приміщення установ. Проєкт діятиме до кінця наступного року. За його результатами в міністерстві вирішать, чи доцільно впроваджувати послугу платних камер у СІЗО на постійній основі
Також міністр юстиції Денис Малюська анонсував створення приватних слідчих ізоляторів. Наразі всі СІЗО є державними.

«Слідство.Інфо» раніше розповідало, що конвоїри київського та одеського ізоляторів дозволяють в’язням, обвинуваченим в особливо тяжких злочинах, вільно пересуватися на свободі і зустрічатися з невідомими людьми. Про це журналісти повідомили у фільмі-розслідування «Тюрма можливостей». У столичному СІЗО, зокрема, нам вдалося зафіксувати ще й розпиття алкогольних напоїв арештантами.

Головне фото з фейсбук-сторінки Дениса Малюськи.