Міністерство юстиції подало позов до суду, щоб заборонити та розпустити «АллатРу». Ця псевдорелігійна організація відома тим, що розповсюджує серед українців теорії змов та псевдонаукові наративи. Віднедавна у осередках «АллатРи» правоохоронці провели обшуки та виявили докази роботи на Росію.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Київська окружна прокуратура адміністративного суду відкрила провадження в адміністративній справі про заборону громадської організації «Міжнародний громадський рух «АллатРа». Позивачем у цій справі є Міністерство юстиції України й воно хоче через суд заборонити та примусово розпустити «АллатРу».

Нагадаємо, що 1 листопада СБУ та Нацполіція провели по всій країні обшуки в учасників організації «АллатРа». Правоохоронці повідомили, що «у результаті багатоетапної спецоперації у Києві та інших регіонах України заблоковано підривну діяльність понад 20 осередків цього угруповання, які діяли на користь спецслужб РФ».

Під виглядом «місіонерства» «АллатРа» через мережу власних медіа, інтернет-ресурсів та сторінок у соціальних мережах виправдовувала збройну агресію РФ та публічно просувала російську ідею про створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом Москви.

Також, за словами правоохоронців, організація закликала до масованих ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі українських міст.

За даними слідства, лідери угруповання незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку. Вони дистанційно продовжують керувати «АллатРою». Є інформація, що публічний лідер організації Ігор Данілов є серед тих, хто незаконно виїхав за кордон.

За час свого існування «АллатРа» розрослась і створила власні філії на території України, Росії, Білорусі та ще декількох країн Європи, Центральної Азії та США.

Після обшуків правоохоронці повідомили учасникам та керівництву почали готувати підозру в державній зраді, створенні злочинної організації, пропаганді комуністичного тоталітарного режиму та виправдовуванні війни. Зловмисникам загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Священник у Херсоні продавав російську зброю. Схрон тримав на будівництві храму