Співвласник столичного готелю «Голосіївський» Максим Косарьков, яким він володіє спільно з Олександром Аваковим та Ігорем Котвіцьким, з найкоштовнішого майна має автомобіль Daewoo Lanos 1999 року випуску та однокімнатну квартиру в селищі під Києвом. Водночас його частка в готелі навіть більша, ніж у його відомих партнерів, і складає 50%. Ймовірно, що цей співвласник — підставна особа, яка не приймає самостійних рішень в управлінні бізнесом.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо»: «Новий бізнес сина Авакова: Як колишній торговець рюкзаками вийшов на ринок столичної нерухомості».

Зауважимо, що на початку 2019-го року Олександр Аваков придбав 25% акцій готелю «Голосіївський». Ще 25% придбав давній друг міністра МВС Ігор Котвіцький. Третім співвласником з найбільшою долею — 50% — згодом став Максим Косарьков.

Його особа найменш відома, а перевірка статків Косарькова змусила нас засумніватися у тому, що він — реальний співвласник готелю. Найкоштовнішим майном Косарькова є червоний автомобіль Daewoo Lanos 1999 року, який він придбав два роки тому та однокімнатна квартира у Гостомелі під Києвом.

У коментарі «Слідству.Інфо» Косарьков заявив, що гроші на купівлю готелю взяв у кредит, але суми кредиту не назвав. Також він зауважив, що не може відповісти на наші питання і це може зробити інша людина. Щоправда, хто ця людина — він також не сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація «Викрадачі»

Максима Косарькова ми побачили й у іншій структурі, пов’язаній з родиною Авакових. Нещодавно він став кінцевим власником інвестиційного фонду «Кепітал Нерухомість» зі статутним капіталом понад 200 мільйонів гривень, який обслуговує КУА «Кепітал Менеджмент». Клієнтами останньої є родина Авакових. На балансі цього фонду — з десяток земельних ділянок під Києвом.

Нагадаємо, що Аваков-молодший останніми роками обзавівся коштовною нерухомістю у столиці: 4-поверховою офісною будівлею в урядовому кварталі та 7-поверховим готелем. Їхня ринкова вартість може сягати чверті мільярда гривень. Водночас сину міністра та його оточенню вони дісталися значно дешевше.

Також ми з’ясували, що, і готель, і офісний центр раніше були пов’язані з бізнесовим оточенням нинішньої пані посол України у США Оксани Маркарової. Перехід будівель від колишніх власників до Авакова-молодшого дивним чином збігся у часі з інтересом слідчих Нацполіції до інвестиційної групи родини Маркарової.