Експерти-криміналісти знайшли сліди від пострілу на одязі Марини Козерод, дружини колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари. Чоловіка нещодавно взяли під варту за підозрою в убивстві свого товариша, ексголови правління “Інтера” Сергія Старицького.

Про це йдеться у розслідуванні “Троє в будинку: історія смерті в домі ексміністра Кожари”.

Офіційне слідство стверджує, що має достатньо доказів, аби підозрювати в злочині саме Кожару. Водночас прокурори під час суду сказали, що не мають доказів причетності його дружини до вбивства. У розпорядженні журналістів “Слідства.Інфо” є результати експертизи Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, які ставлять під сумнів версію правоохоронців.

Експертний висновок про наявність слідів продуктів пострілу на речах, які належать Марині Козерод/ДОКУМЕНТ Слідство.Інфо

Після загибелі бізнесмена одяг Леоніда Кожари та його дружини Марини Козерод віддали на експертизи. Досліджувалося, зокрема, чи є на ньому сліди крові загиблого, а також — чи залишилися там сліди від пострілу.

У висновках експертів, які журналісти отримали з власних джерел, ідеться, що на одязі й тілі Кожари їх не знайшли. Прокурори пояснили це тим, що набої, якими ексміністр заряджав свій пістолет, нібито не залишають пороху.

Також таких слідів від пострілу не було й на тілі Марини Козерод. Але на спортивній кофті, у яку вона була одягнена того вечора, експерти таки знайшли їх, а саме — дифеніламін.

“На спортивній кофті та спортивних штанях, які належать Козерод, виявлено дифеніламін, що може свідчити про наявність слідів продуктів пострілу”, – йдеться у висновку експертів.

Журналісти зв’язалися з прокурором у цьому процесі, утім, усно відповідати на наше звернення він не захотів. Відтак – “Слідство.Інфо” спрямувало письмовий запит і оприлюднить його після того, як відомство надасть відповідь. 

Також ми запитали у самої Марини Козерод, звідки в неї на одязі сліди від пострілу та чи причетна вона до вбивства бізнесмена. Але жінка відмовилася відповідати на запитання і кинула слухавку.

Леоніда Кожару затримали 25 березня. За даними прокуратури, між ним і Старицьким стався конфлікт, а згодом — і бійка. Після чого в ексміністра нібито виник мотив для вбивства товариша. На думку слідства, він піднявся на другий поверх до спальні та взяв пістолет. Згодом уже на кухні вдарив Старицького пістолетом в область потилиці і  вистрілив. Утім, колишній дипломат каже, що його не було в кімнаті у момент пострілу. 

На судове засідання в цій справі прийшла Марина Козерод, яка “захотіла зізнатися” у злочині. Але її допит відбувався у закритому режимі, тому офіційно не відомо, що саме вона розповіла суду. На момент публікації жінка перебуває на волі, підозру їй не оголошували.

Водночас журналісти “Слідства.Інфо” відтворили хронологію того дня на базі свідчень та документів, яка ставить під сумнів офіційну версію розслідування.