Колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару, підозрюваного у вбивстві бізнесмена та ексочільника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького, знову взяли під варту.

Про це «Слідству.Інфо» розповіла донька загиблого Катерина Старицька.

За її словами, таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд сьогодні, 11 червня. Суд, каже вона, вирішив взяти ексміністра під варту з можливістю внести заставу в розмірі 14 мільйонів гривень.

Нагадаємо, наприкінці березня Кожарі вручили підозру у вбивстві Старицького. Згодом суд арештував ексміністра з можливістю внесення для звільнення з-під варти понад 14 мільйонів гривень застави. В середині травня Кожарі Шевченківський райсуд Києва зменшив розмір застави до 2,1 мільйона гривень. За кілька днів він вніс ці кошти і вийшов із СІЗО.

Сьогодні ж, 11 червня, як повідомляє донька Старицького, Київський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та постановив взяти ексміністра під варту. Також він повернув попередній розмір застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє в будинку: Історія смерті в домі ексміністра Кожари

Нагадаємо, 21 лютого поточного року в будинку колишнього голови МЗС Леоніда Кожари було застрелено колишнього голову правління телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Журналісти «Слідства.Інфо» поспілкувалися з ключовими свідками та ознайомилися з важливими доказами у справі про вбивство Старицького. Це дозволило відобразити хронологію подій того дня.

Ми також отримали із власних джерел криміналістичну експертизу, яка ставить під сумнів версію правоохоронців щодо обставин загибелі Сергія Старицького. Зокрема, на одязі Марини Козерод експерти-криміналісти знайшли сліди від пострілу.

Леоніда Кожару затримали 25 березня. На судове засідання, де йому обирали запобіжний захід, прийшла дружина ексміністра, яка «захотіла зізнатися» у злочині. Але її допит відбувався у закритому режимі, тому офіційно не відомо, що саме вона розповіла суду. 10 квітня жінці також оголосили підозру у неправдивих свідченнях.