Журналісти “Слідства.Інфо” поспілкувалися з ключовими свідками та ознайомилися з важливими доказами у справі про вбивство колишнього голови правління “Інтера” Сергія Старицького. Це дозволило відобразити хронологію подій того дня.

Про це йдеться у розслідуванні “Троє в будинку: історія смерті в домі ексміністра Кожари“.

У вбивстві Старицького підозрюють його товариша, міністра закордонних справ часів Януковича Леоніда Кожару. Його затримали 25 березня. За даними прокуратури, між ним і Старицьким стався конфлікт, а згодом — і бійка. Після чого в ексміністра нібито виник мотив для вбивства товариша.

За даними слідства, він піднявся на другий поверх до спальні та взяв зброю. Згодом уже на кухні вдарив Старицького пістолетом в область потилиці і потім вистрілив. Утім, колишній дипломат каже, що його не було в кімнаті на момент пострілу.

На судове засідання прийшла дружина ексміністра Марина Козерод, яка “захотіла зізнатися” у злочині. Але її допит відбувався у закритому режимі, тому офіційно не відомо, що саме вона розповіла суду. На момент публікації жінка перебуває на волі, підозру їй не оголошували.

Журналісти також отримали з власних джерел криміналістичну експертизу, яка ставить під сумнів струнку версію правоохоронців щодо обставин загибелі Сергія Старицького.