Частину 16-поверхового будинку на вулиці Наталії Ужвій 82 у Харкові, в який потрапила російська авіаційна бомба, демонтують за майже 17 млн грн. Договір на демонтаж уклали з новоствореною корпорацією «ГЛОБАЛТЕ­ХНОБУД». Також компанія може отримати підряд на аварійний ремонт іншого будинку на Північній Салтівці за 24,7 млн грн.

11 жовтня Департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради уклав договір з корпорацією «ГЛОБАЛТЕ­ХНОБУД» на демонтаж першого під’їзду будинку, в який потрапила російська авіаційна бомба. Мова йде про будинок на вулиці Наталії Ужвій 82, який називають одним з символів понівеченого росіянами Харкова.

За свої послуги корпорація отримає майже 17 млн грн. Міський голова міста Ігор Терехов казав, що зносити будинок спочатку хотіли за 35-36 млн грн, але вдалося домовитися про зменшення суми до 17 млн. Багатомільйонну вартість він пояснює тим, що під час зносу будуть використовуватися «нові технології».

Також з корпорацією планують укласти договір на аварійний ремонт багатоквартирного житлового будинку у Харкові, який теж постраждав від російських обстрілів. Орієнтовна вартість підряду складає 24,7 млн грн.

Цікаво, що, згідно з інформацією аналітичної системи YouControl, корпорація «ГЛОБАЛТЕ­ХНОБУД» з’явилась на ринку нещодавно — у червні 2023 року. Зараз компанією керує Ігор Тесленко, а заснували її в Києві дві інші компанії — ТОВ «УКРСПЕЦРЕСТАВРАЦІЯ» та ТОВ «ПРОЕКТ БУД ДЕВЕЛОПМЕНТ».

Кінцевим бенефіціаром «ПРОЕКТ БУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» є Ігор Тесленко, а «УКРСПЕЦРЕСТАВРАЦІЯ» — Юрій Закревський та Володимир Степанюк.

«УКРСПЕЦРЕСТАВРАЦІЯ» відома тим, що займалася ремонтом костелу Святого Миколая, який постраждав від пожежі всередині через коротке замикання в органі.

Читайте також: Компанія, яку підозрюють у крадіжці державних коштів під час ремонту доріг, знов отримала договір на понад пів мільярда гривень