Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав договір із компанією «ВВК-Стиль» щодо реконструкції парку вартістю майже 44 мільйони гривень. Зокрема, для цього закуплять лавочки вартістю понад 180 та 240 тисяч гривень.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з тендеру на сайті Prozorro. 

До кінця наступного року планується зробити капітальний ремонт парку, що на вулиці на Плеханівській. Там встановлять, зокрема, нове освітлення, огорожі, паркові лави, озеленення, урни, ремонт водопроводу, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, нового фонтану. 

Серед трьох фірм-учасниць тендеру — «Будівельна фірма «Трансойл», «Будівельна компанія “Світобуд”» і «ВВК-Стиль» перемогла остання. 

Згідно тендерної документації, компанія також має встановити лави вартістю понад 183 та 240 тисяч гривень за штуку. Їхня довжина — 25 і 37 метрів відповідно. Нагадаємо, раніше в медіа вже розповідали про наддорогі лавки в харківському метро вартістю близько 60 тисяч гривень.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові придбають елітний катафалк за 5 млн грн у фірми місцевого депутата

Також «ВВК-Стиль» встановить лави зі спинкою за 16 та 23 тисяч гривень. Загалом вартість робіт за встановлення всіх лав у парку становить близько двох мільйонів гривень. Для деяких лав додатково встановлять гранітні опори по 6 тисяч гривень.

Увагу також привертають ціни на спортивні та дитячі майданчики. Наприклад, тренажер InterAtletika на сайті виробника коштує майже 16,5 тисяч гривень, в той час як у договорі він вартує більше 20 тисяч гривень. Три баскетбольні стенди з сіткою оцінили в 247 тисяч гривень, тобто по 83,4 тисяч гривень за кожен. В той же час їхня роздрібна ціна на prom.ua коливається від 11 до 60 тисяч гривень. Сітки окремо можна купити за 129-395 гривень.

Три тенісні столи для вулиці, відповідно до договору, придбають за 10,3 тисяч гривень за штуку, тоді як виробник зазначає ціну, меншу на майже дві тисячі гривень. А ігровий комплекс «Бастіон», який коштує на сайті виробника 439 тисяч гривень, для парку замовили вдвічі дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головного дорожника Харкова знайшли незадекларовану фірму в Іспанії

Засновником «ВВК-Стиль» зараз є харків’янин Олексій Олійник. До цього компанія належала Сергію Медведєву. Людина з таким же іменем працює заступником гендиректора комунального підприємства «Харківські теплові мережі». «ВВК-Стиль» нерідко виграє у великих тендерах цього підприємства. 

До слова, «Харківські теплові мережі» також підпорядковується Департаменту комунального господарства Харківської міськради, директором якого є Олексій Богач.

Нагадаємо, що раніше в Харкові виділили на добудову паркінгу, про готовність якого заявив міський голова Геннадій Кернес, виділили ще 19 мільйонів гривень.  Договори щодо будівництва укладалися з компанією «Спецбудмонтаж-Україна», що належить екснардепу від «Партії регіонів» Анатолію Денисенку.