Компанія, яку підозрюють у неякісному ремонті доріг та корупції, буде ремонтувати дороги в Дніпрі. ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» за свої послуги отримає 136,5 млн грн з держбюджету. Роботи мають бути виконані до кінця 2023 року. 

26 вересня 2023 року Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради оголосив тендер на ремонт доріг у Дніпрі. На це виділили з бюджету 137 млн грн.

За підряд прийшло позмагатись лише ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект». Компанія запропонувала за свої послуги 136,5 млн грн й з нею 11 жовтня уклали договір. Усі ремонтні роботи «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» має закінчити до кінця 2023 року.

Це не перший підряд, який «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» виконує для Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради. Компанія з 2020 року стабільно отримує багатомільйонні підряди на роботу з дорогами в місті й працює тільки з цим держзамовником. Усього компанія підписала договорів на 2,4 млрд грн

Один такий підряд став причиною відкриття кримінальної справи. За інформацією правоохоронців,  компанія «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» ремонтувала у 2021 році дорожнє покриття по вулиці Гвардійській в Дніпрі. Коли правоохоронці приїхали на місце виконання робіт, то виявили, що дорожнє покриття улаштоване зі значним порушенням технологій. Тоді ж взяли зразки асфальтового покриття та відправили їх на експертизу. 

Правоохоронці також виявили, що договір на виконання цих робіт чомусь не був опублікований в Prozzorro, що є порушенням. 

Остання ухвала по цій справі була у серпні 2022 року. Тоді правоохоронці просили в суду продовжити строк досудового розслідування.

Суд продовжив розслідування до лютого 2023-го, після чого за цією справою не було ухвал. 

У Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про іншу подібну кримінальну справу, у якій  фігурує «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект». Вона стосується виконання ще одного підряду для Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради.

Правоохоронці виявили, що ремонтні роботи виконував некваліфікований персонал без необхідних документів, із залученням невідповідної техніки, а компанія використовувала асфальтобетонну суміш низької якості.

ТОВ «Будівельна-виробнича фірма «Елітпроект» під час виконання цього договору купувала асфальтобетонна суміш у ТОВ «Асфальт-Дніпро», яка не має дозволу Департаменту екології Дніпропетровської обласної державної адміністрації на роботу свого заводу.

Правоохоронці виявили, що «Будівельна-виробнича фірма «Елітпроект» купувала асфальтобетонну суміш за завищеною вартістю. Експертиза нарахувала, що компанія переплатила 17 млн грн.

Ще активісти з «Ліги антитрасту» та «Ради захисту конкуренції та споживачів» вимагали  Державну аудиторську службу України перевірити тендер, у якому  перемогла «Будівельна-виробнича фірма «Елітпроект». Активісти вважали, що замовник безпідставно уклав договір на майже 160 млн грн не через аукціон, а на особистих домовленостях.  

Згідно з аналітичною системою YouControl, «Будівельна-виробнича фірма «Елітпроект» з’явилася на ринку у 2019 році. Її заснували у Дніпрі ТОВ «Тайкун АП» та Юлія Голубєва. Зараз кінцевим бенефіціаром компанії є Олеся Бондаренко, а директором — Володимир Врублевський

Читайте також: Компанія з корупційним минулим буде облаштовувати укриття в Краматорську за 5 млн грн