Помічника начальника Вознесенської виправної колонії №72, що у Миколаївській області, засудили до штрафу в розмірі 25,5 тисяч гривень за вимагання хабара в одного з ув’язнених.

Про це повідомляє 368.media.

Як зазначає видання, до майора внутрішньої служби звернувся один із ув’язнених, який сподівався отримати дострокове звільнення. Він спитав у тюремника, що саме потрібно, щоб покинути виправний заклад раніше.

У відповідь працівник колонії попросив у нього одну тисячу доларів за позитивні характеристики та заохочення своїх колег. Також службовець зазначив, що якщо ув’язнений відмовиться платити, тоді він накладе на в’язня низку стягнень і той не зможе залишити тюрму раніше визначеного часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники на Херсонщині присвоїли 100 тисяч гривень заробітку арештантів, — прокуратура

Ув’язнений погодився, після чого подзвонив своєму товаришу й попросив його звернутися до правооохоронців та повідомити їх про вимагання грошей. У червні працівника колонії затримали на автовокзалі міста Вознесенськ — якраз після отримання ним грошей.

Як дізналося «Слідство.Інфо» з порталу «Судова влада», ідеться про Сергія Овчаренка. Відповідно до вироку суду, він працює майором внутрішньої служби. На момент отримання хабара Овчаренко працював помічником начальника Вознесенської виправної колонії. Свою вину в суді він не заперечував.

Працівники Державного бюро розслідувань вирішили укласти з Сергієм Овчаренком угоду. Відповідно до неї, він має заплатити 25,5 тисяч гривень штрафу. Зазначимо, що Овчаренка обвинувачували за статтею Кримінального кодексу «Одержання неправомірної вигоди». Відповідно до неї, тюремнику загрожував штраф, громадські роботи або позбавлення волі до чотирьох років.

Нагадаємо, у квітні цього року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження щодо можливого перевищення влади або службових повноважень співробітниками Одеського слідчого ізолятора. Підставою для початку розслідування став матеріал нашої агенції «Як в’язнів Одеського СІЗО «падають з нар» про побиття і вимагання коштів з арештантів. Як з’ясували журналісти, до знущання над ув’язненими були причетні щонайменше двоє колишніх працівників установи. Щоправда, зараз вони обидва повернулися на роботу в тюремну систему.