Голова Нацполіції України Сергій Князєв сказав, що слідство у справі про вбивство Павла Шеремета перевірило факти, які навели журналісти Слідства.Інфо у фільмі «Вбивство Павла». 

Про це він розповів під час доповіді правоохоронців президенту про перебіг розслідування. 

«Ретельно перевірено факти, викладені в журналістському розслідуванні «Вбивство Павла». З особою, яку журналісти ідентифікували як колишнього працівника СБУ, проведено комплекс слідчих дій, які на даний час не дали можливості вважати його причетним до цього злочину», — сказав Князєв.  

Ідеться про Ігоря Устименка, експрацівника СБУ. Під час роботи над фільмом-розслідуванням «Вбивство Павла» Слідство.Інфо встановило із записів відеокамер, що біля будинку Павла Шеремета в ніч перед його загибеллю стояли підозрілі червоний Mersedes і сіра Skoda. Як виявилося, водієм Skoda був саме Устименко. Що може вказувати на ймовірну причетність українських силовиків до злочину.

Відповідаючи на питання журналістки «24 каналу» під час доповіді, очільник Нацполіції Сергій Князєв сказав, що Устименко проходить у справі як свідок.

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь правоохоронців про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета 23 липня. Напередодні, 20 липня, в річницю загибелі журналіста Шеремета, Зеленський звернувся до генпрокурора, глави МВС, глави Нацполіції та голови СБУ й закликав відзвітуватися про перебіг слідства. Розкриття справи, за його словами, «попередній президент та правоохоронні органи називали «справою честі».

Машину Шеремета невідомі підірвали 20 липня 2016 року в центрі Києва. Павло Шеремет — журналіст білоруського походження, останні 5 років жив у Києві, працював в «Українській правді» та був ведучим на радіо «Вєсті».

Журналісти Слідства.Інфо разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP з перших годин працювали на місці подій. Результатом цієї роботи став документальний фільм, який випустили за рік після загибелі Шеремета. Автори ретельно проаналізували події ночі перед вбивством. Деякі знахідки змусили команду інакше подивитися на офіційні заяви правоохоронців.