Родичі-пенсіонери київського поліцейського Олександра Білика, який імовірно причетний до схем зі столичною нерухомістю, придбали дорогу квартиру в будинку навпроти Михайлівського Золотоверхого монастиря. 

Про це йдеться у розслідуванні “Слідства.Інфо” “Від “вибивання свідчень” до квартирних схем: складний шлях одного столичного поліцейського”. 

У травні 2019-го року 81-річний батько та 77-річна теща Білика купили квартиру на 110 квадратних метрів в столичному будинку на вулиці Десятинній одразу навпроти Михайлівського Золотоверхого монастиря. Житло в цьому домі оцінюються приблизно у 2,2 тисячі доларів за квадратний метр. Відтак, на момент купівлі квартира мала би коштувати більше шести мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Посадовець київської поліції обвинувачується у вибиванні свідчень

Олександр Білик під час розмови з журналістами відмовився відповідати, звідки в його літніх родичів гроші на таку елітну нерухомість.

Заступник начальника одного з відділів київської поліції Олександр Білик/ФОТО Слідство.Інфо

Журналісти вже звертали увагу, що попри скромну зарплату, сім’я правоохоронця володіє кількома квартирами в столиці. Сам поліцейський їздить на позашляховику AUDI Q7, така машина зараз коштує близько семисот тисяч гривень. 

Про поліцейського Білика “Слідство.Інфо” розповідало раніше у фільмі-розслідуванні “Місто вкрадених квартир”. Журналісти виявили, що він імовірно був задіяний у незаконних схемах зі столичною нерухомістю, а статки правоохоронця суттєво різнилися з його доходами. Також Білик обвинувачується у справі про “вибивання свідчень” ще за роботи в міліцейському УБОЗі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Стрілянина у Княжичах: Керівництво поліції Києва фігурує у справі про фальсифікацію доказів

Водночас, після виходу фільму “Слідства.Інфо” Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо діяльності Олександра Білика та інших фігурантів розслідування. Самого ж поліцейського зняли з посади і перевели в Дарницьке райуправління поліції Києва. Однак, станом на момент публікації цього матеріалу підозру нікому не оголосили.